NIEUWS

High Speed Internet in de kamer... met Devolo

HVT / Davy van Loon | 16 juli 2007
Sommige mensen zullen denken wat moet ik met internet in de woonkamer? Ik ben al blij dat die computer boven staat. Maar Internet is al lang niet meer alleen voor computergebruik en simpel internet surfen. Tegenwoordig bellen we al massaal via internetnet door middel van VoIP (Voice over Internet Protocol). Elke dag komen er duizenden gebruikers bij die het gratis bellen via internet ontdekken.

Niet overal in huis heb je internet, of je moet een wireless router in huis hebben die het huis draadloos voorziet van het internetsignaal, maar dan moet elk apparaat wat je daarmee wilt gebruiken ook voorzien zijn van WiFi. En dat is lang niet altijd het geval. Ook de betrouwbaarheid, veiligheid en snelheid van WiFi laat nog al eens te wensen over.

Devolo heeft hiervoor al enige tijd een oplossing: nu met hun nieuwste versie de ‘dLan 200 AV’ kun je een hoge snelheid internetverbinding maken waar ook in huis. Op iedere plaats in huis waar je namelijk een stopcontact hebt kun je een internetverbinding creëren door in dat stopcontact een dLan 200 AV te pluggen. Verder plug je de tweede dLan 200 AV in het stopcontact bij je internetrouter en met een LAN-kabeltje sluit je deze aan op de dLan 200 AV en het internetsignaal staat op uw stroomnet. De andere unit die je al in het stopcontact had gestopt waar je een internetaansluiting wilde heeft nu een regelrechte high speed verbinding met de router en dus met internet. Nu is het een kwestie van het apparaat waarmee je op internet wilde aan te sluiten met een LAN-kabeltje op de dLan 200 AV en klaar is kees, verbonden met internet.

Op deze manier kun je dus overal in huis, tuin, garage, zolder etc. een internetverbinding maken die maar liefst een bandbreedte van 200 Mbps is. Dat is voldoende om High Definition video, audio, internet en VoIP tegelijker tijd over het netwerk te laten streamen zonder problemen van storing of interferentie. Ik heb het geprobeerd door al deze handelingen tegelijk op het netwerk via de dLan 200 AV te doen en heb geen enkele storing op kunnen merken. Zelfs nadat ik de dLan 200 AV in een stekkerdoos stopte en deze vervolgens met een andere stekkerdoos aan het stopcontact aansloot, heb ik nog een bandbreedte kunnen meten van maarliefst 191 Mbps. De kwaliteit van de verbinding is dus verbluffend goed.

Om u nog een voorbeeld te geven van het gebruik van internet waar je het niet verwacht is bijvoorbeeld in combinatie met de nieuwste Toshiba HD-DVD-speler de HD-E1. Een High Definition HD-DVD-speler die tevens voorzien is van een Ethernet aansluiting, maar wie heeft er nu een internetaansluiting achter zijn homecinema opstelling liggen waar je hem zo even mee kunt verbinden? Nu zijn er natuurlijk uitzonderingen maar de meeste mensen hebben dat niet, maar met de Devolo dLan 200 AV kun je door middel van een stopcontact waar je er meestal genoeg van heeft achter het audio en/of videomeubel gewoon een internetverbinding creëren en de Toshiba HD-E1 moeiteloos aansluiten op internet. Dit heeft als extra voordeel dat je met deze speler extra bonusmateriaal kunt downloaden die voor uw HD-DVD filmtitel beschikbaar zijn, of je kunt de filmmuziek downloaden of merchandise direct online bestellen. Of als je je mediacenter betrouwbaarder wilt verbinden met internet dan is dit ook een ideale oplossing.

Dit zijn slechts enkele voorbeelden waarbij de Devolo dLan 200 AV erg handig kunnen zijn en je ten alle tijden een betrouwbare high speed internetverbinding kunnen leveren waar ook in en om het huis. Je kunt de dLan 200 AV in een starterkit aanschaffen voor zo’n 199,90 euro en los zijn de dLan 200 AV verkrijgbaar voor zo’n 109,90 euro zodat je je high speed netwerk stap voor stap verder kunt uitbreiden. Ik heb ze nu enige tijd in gebruik en zou eigenlijk niet anders meer willen! Gemak dient de mens, maar nu ook nog eens in hoge snelheid en zeer betrouwbaar.

   
Klik op de afbeeldingen voor vergrotingen

 Davy van Loon / www.hdready.nl


EDITORS' CHOICE