NIEUWSSony

Sony-projectoren voor de directiekamer


Redactie HiFi.nl | 20 januari 2011 | Sony

Sony Professional heeft onlangs het assortiment van de ‘F’-serie zakelijke projectoren uitgebreid met twee nieuwe WUXGA-modellen. Deze modellen zijn voor gebruik bij vaste installaties zoals in directiekamers, showrooms of auditoria. De nieuwe VPL-FH30 en VPL-FH500L zijn gebaseerd op de 3LCD Bright Era Technology van Sony en leveren een Colour Light Output van 7.000 lumen.

Het nieuwe assortiment WUXGA-projectoren van Sony biedt een hoge beeldresolutie, namelijk 1920 x 1200 pixels. De VPL-FH30 en VPL-FH500L zijn onder meer ontworpen voor gebruik in omgevingen met hoge plafonds. Denk hierbij aan auditoria, kerken en oude schoolgebouwen.

De VPL-FH500L is net als de VPL-FX500L (het model dat in September 2010 werd geïntroduceerd) voorzien van een innovatief twee-lampensysteem. Dit systeem garandeert een onverstoorde werking en een zuinig energieverbruik. Hoewel de projector met slechts één lamp in totaal al 7.000 lumen kan genereren, biedt de ingebouwde tweede lamp een automatische back-up voor het geval de primaire lamp onverhoopt uitvalt. Het tweelampensysteem is ideaal voor toepassingen als collegezalen, waar uitval onacceptabel zou zijn.

 
Foto: Samsung VPL-FH500L

Het assortiment WUXGA-projectoren van Sony is ontwikkeld met praktische bruikbaarheid als uitgangspunt, en is voorzien van een innovatief Quad Filter System waarin gebruik wordt gemaakt van een enkel luchtstroomsysteem. Dit voorkomt dat stofdeeltjes de projector binnendringen. Dit is een oplossing voor projecteren in stoffige ruimtes. De filters zelf hebben een levensduur tot 15.000 uur voor de VPL-FH30 en 8.000 uur voor de VPL-FH500L. Deze kunnen, als onderdeel van het gesynchroniseerde onderhoudsschema van Sony, gelijktijdig worden vervangen in combinatie met een nieuwe lamp.

De VPL-FH500L is verkrijgbaar vanaf februari 2011; de VPL-FH30 vanaf maart 2011.

EDITORS' CHOICE