NIEUWSSamsung

Samsung Central Station: van notebook naar desktop

Redactie HiFi.nl | 18 januari 2011 | Samsung

Samsung presenteert met de Samsung Central Station één desktop hub die de werkplek vereenvoudigt en tegelijkertijd de productiviteit vergroot. De Samsung Central Station maakt de overgang van notebook naar desktop op de werkplek makkelijk. Als je op de werkplek aankomt, ziet de Central Station automatisch je notebook. Je kunt direct op het display aan het werk, zonder kabels in te pluggen of instellingen aan te passen.

De Samsung Central Station beantwoordt aan de behoefte van consumenten en professionals om gemakkelijk te switchen van hun notebook naar een desktop. Gebruikers kunnen moeiteloos hun notebook verbinden aan een uitgebreide reeks PC-randapparatuur, zonder steeds de kabels in en uit te hoeven pluggen. De draadloze detectie spoort het notebook met de inbegrepen draadloze USB-dongel automatisch op, zodra het notebook op een meter afstand van de desktop hub is. De Samsung Central Station is daarmee ideaal voor kantoren, thuiswerkplekken en privégebruik.

De Samsung Central Station fungeert tegelijkertijd als tweede display. Notebookgebruikers worden daarmee bevrijdt van de beperkingen van het kleine scherm van het notebook. De functie voor autoconfiguratie zorgt er bovendien voor dat het 23 of 27 inch display direct de optimale resolutie en scherminstellingen gebruikt. Met twee USB 2.0 en twee USB 3.0 ingangen zet de Samsung Central Station snel data over en is de communicatie met randapparatuur naadloos. Via de USB-ingangen kunnen gebruikers mobiele devices, zoals mobiele telefoon en camera, opladen. Zij zetten de HDMI-ingang in om een Blu-ray speler, settopbox of spelcomputer aan de desktop hub koppelen. Daarmee halen zij het maximale uit het 1080p LED backlit display. Met de koppeling van speakers trekken zij óók het geluid naar een hoog niveau.

De Central Station is ontworpen om de lange termijn kosten van bedrijven te verminderen. De Samsung Central Station gaat meerdere PC-generaties mee. Het is daarmee overbodig geworden om docking stations voor specifieke apparaten te kopen. De Samsung Central Station komt uit in vier modellen voor de consument. De uitklapbare voet maakt het display in hoogte verstelbaar. De twee modellen voor professioneel gebruik hebben een traditionelere voet die volledig in hoogte verstelbaar is. Dit maakt deze Central Stations perfect voor gebruik op kantoor. De Samsung Central Station is vanaf maart verkrijgbaar in Nederland voor een verkoopadviesprijs vanaf  359 euro incl. BTW.


EDITORS' CHOICE