NIEUWSCanton

Nieuwe 800 serie inbouwluidsprekers Canton

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2011 | Canton

In de categorie ProHouse vervaardigt Canton sinds jaar en dag in- en opbouwluidsprekers voor individuele geluidsoplossingen in en om het huis. Met name de plaatsbesparende inbouwluidsprekers voor wand en plafond vormen de trend. Reden genoeg voor Canton om het bestaande productassortiment van InWall- en InCeiling luidsprekers uit te breiden.

De nieuwe 800 serie werd speciaal ontwikkeld om zo onzichtbaar mogelijk in wanden en plafonds te worden geïntegreerd. Een uiterlijk kenmerk van deze hoogwaardige serie is de grille met praktische magnetische bevestiging en de zeer slanke afwerking van de buitenrand. Deze grille dekt luidspreker en inbouwraam volledig af. Bij eventueel spuitwerk is dit een groot voordeel omdat niet de traditionele twee delen (inbouwraam en grille) gespoten dienen te worden, maar slechts de grille. Een ander voordeel is dat het risico op beschadigingen tijdens de montage nihil is.


Foto: Canton InWall 845 LCR

Daarachter zit geheel in Canton traditie de als tweewegsysteem ontworpen inbouwluidsprekers met een draaibaar hogetonensysteem met aluminium dome en een woofer met aluminiumconus. Voor akoestische aanpassing is het hoog in drie stappen regelbaar. Het scheidingsfilter valt op door degelijkheid en de gebruikte kwaliteitscomponenten en is voorzien van vergulde easy-link klemcontacten. Het resultaat is volgens Canton een ruimtelijk en gedetailleerd geluidsbeeld met een weergavebereik tot 40.000 Hz.

De serie omvat vier verschillende InCeiling en vijf verschillende InWall luidsprekers. Met deze modellen biedt Canton oplossingen voor zowel stereo als home-cinema gebruik. De 800 InWall/InCeiling serie is vanaf maart 2011 via de geautoriseerde vakhandel beschikbaar. De verkoopprijzen bevinden zich tussen 150 en 300 euro per stuk. Wie de nieuwe 800 serie en de bestaande ProHouse familie live wil beleven, kan terrecht op de ISE in Amsterdam van 1 tot 3 februari 2011.

MERK

EDITORS' CHOICE