NIEUWSPioneer

Pioneer introduceert TS-A luidsprekers

Redactie HiFi.nl | 17 januari 2011 | Pioneer | Importeur: Vogel’s Consumer Benelux

De TS-A luidsprekers zijn peciaal ontworpen voor jonge autoliefhebbers die het liefst naar hun favoriete mp3’s luisteren wanneer ze in de wagen zitten. De luidsprekers hebben een zachter ontwerp en een geavanceerde technologie.

De nieuwe TS-A-luidsprekers maken gebruik van het ‘Open & Smooth’-concept. Het idee was om luidsprekers te ontwikkelen die de sfeer waarin het geluid ontstaat, opnieuw kunnen creëren en die zowel een vlotte transitie van het geluid als goede prestaties bieden. Met dit concept leveren de TS-A-luidsprekers een optimale balans met een brede directiviteit, weinig vervorming en een ruim frequentiebereik in de tweeter. En ze zorgen voor een goed gebalanceerde midrange- en tweeter-output, voornamelijk bij de modellen TS-A6913i, TS-A6913iS en TS-A2013i met midrange-luidsprekers van 57 mm.


Foto: Pioneer TS-A171CI

Alle TS-A-modellen beschikken over een IMPP-composietconuswoofer, die werd versterkt met aramidevezels om de kracht en de stijfheid te bieden die een krachtige bas vereist. De samengeperste interne architectuur met hoge densiteit is veerkrachtig, kan goed op tegen de hoge kracht en brengt het geluid snel over. Daardoor weerklinken sterke, rijke klanken met een midrange-diepte, een eigenschap die conventionele IMPP-conussen niet kunnen evenaren. Om de sensitiviteit te verhogen en een verbeterde frequentierespons te verzekeren, was een reductie van de bewegende massa essentieel voor het nieuwe TS-A-assortiment. In het bijzonder dan voor de TS-A6914i-luidspreker waarbij de bewegende massa aanzienlijk kleiner werd gemaakt.

Om een grotere flexibiliteit bij de installatie te bieden, beschikken de luidsprekers TS-A1713i, TS-A171Ci en TS-A2013i van 17 en 20 cm over een beperkte montagediepte, en garandeert een uitgebreid assortiment adapters een eenvoudige installatie in alle wagens. Om de prestaties van de bas te verzekeren werd de diameter van de conus van de modellen van 17 cm vergroot om een grotere trillingszone te creëren. De nieuwe TS-A-luidsprekers van Pioneer zijn vanaf januari 2011 verkrijgbaar.


EDITORS' CHOICE