NIEUWS

AVTunes distributeur Lead Audio

Redactie HiFi.nl | 11 januari 2011

AVtunes heeft sinds december vorig jaar de distributie verworven van het relatief jonge Deense merk Lead Audio. Aan het roer van Lead Audio staat Soren McLarsen, die ruim 25 jaar engineering ervaring heeft in de Hifi wereld.

McLarsen heeft in het verleden oa. bijdragen geleverd aan de ontwikkeling van hoogwaardige Deense Cd-spelers, versterkers en DRC (Digital Room Compensation) units. In het nieuwe tijdperk van muziek luisteren, waarbij streaming audio 1 van de sleutelwoorden is, mag volgens Lead Audio een goede Digital to Analog Converter niet ontbreken. Door gebruik te maken van (industriële) hoogwaardige digitale componenten is het mogelijk een sample rate te creëren van 24 bit/216kHz (coaxiaal) en aanwezige jitter te verwijderen tot een ultra laag niveau. De LA-100 en LA-200 DAC’s zijn daarmee volgens Lead Audio zeer innovatieve ontwerpen. Speciale aandacht is ook besteed aan de voeding, elektro magnetische velden en passieve output low pass filter.

 
De LA-100 is een DAC en en hoofdtelefoonversterker in één. Het apparaat kenmerkt zich door de drive en gewicht in de weergave. De LA-100 kent een USB aansluiting, naast een optische en digitale coaxiale aansluiting. De input keuze wordt gemaakt aan de voorzijde, net als de keuze tussen lijn en hoofdtelefoon signaal. De LA-200 heeft tevens een versterker van 2x 25W/8 Ohm en 14W/ 4 Ohm. De LA-100 kost 349 euro en de LA-200 is verkrijgbaar voor 599 euro.


EDITORS' CHOICE