NIEUWSLG

Google onthult Honeycomb op CES

Redactie HiFi.nl | 06 januari 2011 | LG

Op de Consumer Electronic Show (CES), dit weekend in Las Vegas, zal Google haar nieuwe tablet-besturingssysteem Honeycomb (`honingraat`) presenteren. In principe is dat OS `gewoon` Android 3.0, maar dan speciaal geschikt gemaakt voor tablets. Google wil daarmee de strijd aanbinden met de succesvolle iPad van Apple en de kleinere, doch eveneens goed scorende Samsung Galaxy Tab.

De release komt kort na Gingerbread, oftewel Android 2.3, maar laat nog weinig zien van het besturingssysteem. In onderstaand filmpje wordt duidelijk dat er widgets bijkomen in het nieuwe system en dat er tussen home screens gewisseld kan worden, maar erg veel wordt er niet weggegeven. Ook op Google’s eigen blog is nog weinig informatie te vinden. Het blijft vooralsnog bij kreten als “Speciaal gemaakt voor grotere schermen”, “Veel tijd gestoken in het verfijnen van de gebruikerservaring” en “Meer en interactievere widgets”. Het enige duidelijke nieuws is dat Honeycomb geschikt is voor Google Maps 5, dat 3D-kaarten kan laten zien.

Over praktische toepassingen of apps voor gebruik met hifi-apparatuur is vooralsnog ook niets bekend.

Het nieuwe OS wordt vanavond om 19:00 uur plaatselijke tijd in Las Vegas gepresenteerd (04:00 uur in Nederland). Tegelijk met de release van het besturingssysteem zullen verscheidene techmerken tablets presenteren die op Honeycomb zullen draaien. Onder hen bevinden zich Toshiba, LG en Motorola.


EDITORS' CHOICE