NIEUWSMagico

Nieuw: Magico Q3

Redactie HiFi.nl | 30 december 2010 | Magico

Magico en Symphony Audio import introduceren de nieuwe Q3 luidspreker. Deze luidspreker is een driewegsysteem met 5 luidsprekereenheden in de voor Magico bekende volledig verstevigde, gedempte aluminium behuizing. De Q3 bouwt verder voort op het door Magico ontwikkelde Q-platform dat ook gebruik werd bij de eerdere Q5 luidspreker.

De Q3 maakt gebruik van 7 inch Nanotech woofers die speciaal ontworpen werden om de algemene gevoeligheid van de luidspreker te kunnen verhogen naar 90dB. Dit heeft als voornaamste gevolg dat de nieuw Q3 aangestuurd kan worden door versterkers met een lager vermogen zonder in te boeten aan klankkwaliteit. Naast deze woofers maakt de Q3 eveneens gebruik van een 6 inch Nanotech middeneenheid en een MBe-1® Beryllium dome tweeter.

Hoewel de Q3 uiterlijk veel weg heeft van de Q5, is hij niet helemaal te beschouwen als de kleine broer van de Q5. Omdat de afmetingen, de gebruikte luidsprekereenheden en het intern ontwerp danig verschillen van deze van de Q5, heeft de Q3 verschillende kritische punten en resonantiefrequenties, wat geresulteerd heeft in een verschillend cros-over ontwerp en een volledig nieuw ontworpen demping.

Voor meer informatie kun je kijken op de website van Symphony Audio.

MERK

EDITORS' CHOICE