NIEUWSMastersounD

Nieuwe versterkers van Mastersound


Redactie HiFi.nl | 08 december 2010 | MastersounD

Mastersound lanceert de nieuwe Picollo buizenversterker en presenteert de vernieuwde versie Compact modellen. De Piccolo weegt maar liefst 9 kg en levert tweemaal 6 Watt Klasse A vermogen.

Mastersound merkte dat er vanuit de markt behoefte was aan een nieuw design van haar Compact modellen, in verband met de enigszins afwijkende afmetingen. Hierdoor pasten de Compact modellen niet goed in de meeste audio meubels. De Italianen zijn er mee aan de slag gegaan en hebben dezelfde techniek in de nieuw ontworpen behuizing kunnen krijgen. Het resultaat is een nieuwe 845 compact en 300b compact.


Foto: de nieuwe Mastersound Piccolo

Daarnaast heeft Mastersound, naar aanleiding van veel vragen vanuit klanten, een op de EL84 buis gebaseerde buizenversterker ontworpen. Net als alle buizenversterkers van Mastersound worden ook de transformatoren van deze `Piccolo` in eigen huis ontwikkeld en gewikkeld en werkt het apparaat volgens het `single ended` principe zonder enige vorm van terugkoppeling in klasse A. De adviesprijs voor de Piccolo is 1950 euro en is daarmee de nieuwe instapper in het Mastersound producten scala.

Voor de geïnteresseerden zijn de Piccolo, Dueventi, de vernieuwde 845 compact en 300b compact te ervaren bij Highender Audio in Amsterdam. Kijk voor meer informatie op de website van Mastersound.

EDITORS' CHOICE