NIEUWSArcam

Arcam BDP-100 Blu-ray speler bij BB&G


Redactie HiFi.nl | 07 december 2010 | Arcam

(ingezonden mededeling)

Arcam lanceerde zijn eerste DVD-speler bijna 10 jaar geleden. De DV88 was de eerste speler die een hoge beeldkwaliteit koppelde aan audiofiel geluid. Sinds die tijd heeft Arcam een zeer goede reputatie voor het combineren van een uitstekende muziek- zowel als filmweergave in een enkel apparaat. Vanaf heden kan winkel Beter Beeld & Geluid demonstreren met de gloednieuwe Arcam BDP-100 Blu-ray speler.

Met de unieke expertise van Arcam is het mogelijk de best mogelijke audio- en video-kwaliteit uit een digitale bron te persen. De BDP-100 gebruikt het meest simpele – bijna een direct – video-pad vanaf de disc tot zijn uitgangen. Dit zeer directe pad maakt het mogelijk het video-signaal te presenteren zonder onnodige onderbreking voor een zo puur mogelijke beeldkwaliteit. Door gebruik te maken van digitale video-klokken van `broadcast kwaliteit`, is het beeld van een uitzonderlijke kwaliteit. Wij zijn zelf al aardig wat gewend, maar de Arcam geeft in onze home cinema het mooiste beeld dat we ooit zagen vanaf Blu-ray!Om ervoor te zorgen dat de muziekkwaliteiten van de BDP-100 ook op referentieniveau liggen, worden er Wolfson Audio 8741 DAC`s gebruikt. Deze chips, gecombineerd met een `linear phase` Bessel uitgangsfilter en een zeer preciese re-clocking van alle audio, geven de prestaties van een losse audiofiele CD-speler, zoals eerder de DV139 DVD-speler dat ook al deed.

Zelfs de voeding van de BDP-100 werd specifiek ontworpen met geoptimaliseerde prestaties in het achterhoofd. Inidividuele discrete, gereguleerde voedingen voor het transport, de audio en de DAC, levert grote voordelen op voor een strikte scheiding tussen deze secties, voor een stressloos en `vloeiend` geluid.

Om interferentie in te apparaat te reduceren, maakt Arcam ook on dit apparaat weer gebruik van de `Mask of Silence` technieken. Ook zijn kritieke componenten en de kast zelf fysiek gedempt om microfonie tegen te gaan. Verder heeft de BDP-100 verrassend snelle laad-tijden van verschillende discformaten.

Prijs en beschikbaarheid
De Arcam BDP-100 is vanaf heden leverbaar in zilver en zwart voor 1498 euro.


EDITORS' CHOICE