NIEUWSProfiQ

Nieuwe ProfiQ High End Audio Video kabels


Redactie HiFi.nl | 02 december 2010 | ProfiQ

Elka Pieterman, leverancier van accessoires en onderdelen voor elektronica, presenteert haar nieuwe ProfiQ High End Audio Video lijn. De accessoirespecialist is met dit nieuwe assortiment naar eigen zeggen één van de eerste aanbieders met een volledige lijn die voldoet aan de laatste specificaties.

“Met de nieuwe ProfiQ lijn kunnen we uitstekend voldoen aan alle eisen die zowel de huidige als toekomstige apparatuur aan kabels stelt”, aldus Sales Manager Bart Goudriaan. “Bovendien zijn de kabels zeer flexibel, waardoor ze gemakkelijk kunnen worden weggewerkt achter de steeds platter wordende beeldschermen.”ProfiQ is één van de eigen merken van Elka Pieterman. De kern van de kabels is gemaakt van 99,9% zuurstofvrij koper. De dikte van de aders in de kabel (uitgedrukt in AWG, waarbij 26 = dik, 30 = dun) bepaalt grotendeels de kwaliteit van de signaaloverdracht. ProfiQ kabels zijn met 26 AWG dikker dan die van de meeste andere aanbieders. Hierdoor kunnen de ProfiQ kabels worden geleverd in lengtes tot 5 meter zonder dat er signaalverlies optreedt. Om de kabelkern zit een drievoudige afscherming van zowel aluminium folie als gevlochten koper. Deze afscherming houdt storingen tegen van buitenaf en voorkomt overspraak. De behuizingen bestaan uit solide metaal en de connectoren zijn 24K gold plattend.

HDMI versies
Waar kabels eerst werden aangeduid met “compatible with” HDMI versies V1.0, V1.1, V1.2, V1.3 en V1.4, wordt nu gebruik gemaakt van vier varianten: HDMI High Speed, HDMI High Speed with ethernet, HDMI Standard Speed en HDMI Standard Speed with ethernet. De Standard Speed kabels kunnen date overbrengen met een snelheid van 2,25 Gbps (gebruik voor 720p en 1080i) en de High Speed kabels doen dat met 10,25 Gbps (1080p of hoger). Het verschil zit dan nog in de “with ethernet” toepassing. Dit is een netwerkkanaal tot 100 Mbps (Internet) dat op korte termijn veel zal worden gebruikt bij bijvoorbeeld game consoles en NET TV. De ProfiQ HDMI kabels zijn allemaal HDMI High Speed with ethernet en leverbaar tot en met een lengte van 5 meter.

EDITORS' CHOICE