NIEUWSThorens

Hanze Hifi Draaitafeldagen

Redactie HiFi.nl | 24 november 2010 | Thorens

Bij Hanze Hifi in Zwolle worden op 26, 27 en 28 november weer draaitafeldagen gehouden. Tijdens deze dagen worden o.a. Thorens, Ortofon, EMT en HAT getoond. Aanwezigen zijn Juerg Schopper, die alles kan vertellen over de geschiedenis van Thorens, en Henk Kiezer van Happy Sad Records, die zorgt voor een ruim assortiment vinyl. 
 
De Thorens TD-124 is te beluisteren in verschillende stadia van revisie. Wanneer bezoekers in het bezit zijn van een Thorens TD-124, 125, 126, 160, 165 of de genoemde Garrad of Acoustical draaitafels dan kunnen zij deze gratis laten controleren en eventueel achterlaten voor reparatie, revisie of opwaardering. Zo kan er tijdens de Black Magic dagen worden geluisted naar een TD-160 met Jelco arm, Origin motorsturing en in een console die in eigen beheer wordt gefabriceerd. Ook is tijdens de vinylshow Juerg Schopper aanwezig. Hij is de drijvende kracht achter de productie van de door Hanze hifi geleverde nieuwe onderdelen voor de TD-124 en daarbij verteller over de geschiedenis van het merk Thorens.


 
Ortofon, een grote Europese elementenfabrikant, is ook met een vertegenwoordiger op de show aanwezig. Met de Ortofon afregelcomputer kan zichtbaar worden gemaakt hoe het met de afregeling van een draaitafel is gesteld en eventueel kan daar het een en ander aan worden bijgesteld. Verder is er een aantal draaitafels “opgetuigd” met een Ortofon SPU element. Deze elementen behoren tot de eerste generatie MC-elementen, maar kunnen zich nog altijd meten met nieuw ontwikkelde types. Er zal ook met de EMT-930 draaitafel worden gedemonstreerd. Deze machine zal mono platen afspelen. 

De eigen ontwikkelingen van Het Audio Team zijn ook te beluisteren. Zo is er de HAT Reference Phono Preamp en de opvolger van de PH-2 MC voorversterker. De PH-3 zit in tegenstelling tot zijn voorganger gewoon in een behuizing. Het wordt vaak als een bezwaar gezien dat voeding en versterking zich in één doos bevinden, maar naar mening van het Het Audio Team zijn zij erin geslaagd deze voorversterker “stiller” te maken.


EDITORS' CHOICE