NIEUWS

Platenlabel V2 richt zich op vinyl

Redactie HiFi.nl | 16 november 2010

V2 Records Benelux (o.a. Chris Rea, dEUS, Paul Weller, Foreigner, Fleet Foxes) sluit zich aan bij het Nederlandse vinyl-label Music On Vinyl, een samenwerkingsverband van Record Industry en Bertus Distributie.

De eerste uitgave van V2 die via Music On Vinyl verschijnt is Nothing’s Impossible van wijlen Solomon Burke. De plaat was 35 jaar in de maak en werd geproduceerd door (wijlen) Willie Mitchell in zijn fameuze Royal Studio in Memphis. De elpee moet vanaf januari in de winkels liggen. Daarnaast verschijnt begin volgend jaar ook Alive van Ed Kowalczyk, voormalig creatief brein van de band Live, en later dat jaar Dweezil Zappa’s Return Of The Son Of…. De release van Zappa verschijnt op drie elpee’s, in een speciale zeven millimeter dikke sleeve.

Onlangs ging Music On Vinyl ook een samenwerking aan met Sony Music Entertainment Netherlands. Record Industry perst voor Sony de platen en Bertus verzorgt de Europese verkoop en distributie. Bij Music on Vinyl verschijnt binnenkort ook de Jimi Hendrix Anthology, een 8-elpee-box met volledig geremasterde opnames.


EDITORS' CHOICE