NIEUWSSynology

Synology DiskStation DS211j en Remote

Redactie HiFi.nl | 11 november 2010 | Synology

Synology introduceert de DiskStation DS211j, een complete NAS-server met twee schijfstations, om thuis of op kantoor gegevens te delen en backups te maken. Samen met de eveneens nieuwe Synology Remote, een omnidirectionele afstandsbediening, en de DS audio-applicatie voor smartphones is de DS211j een compleet entertainmentcenter waarmee overal in huis naar muziek geluisterd kan worden.

De Synology DS211j is voorzien van DiskStation Manager 3.0 (DSM 3.0), dat via een gemakkelijke gebruikersinterface onder andere uitgebreide multimediatoepassingen biedt. Met de applicatie Audio Station kan digitale muziek gestreamd worden via internet, kan er naar internetradio geluisterd worden en is het mogelijk om via de iPod of iPhone naar muziek op de Synology DiskStation te luisteren.

De nieuwe plug-and-play Synology Remote maakt het gemakkelijker om naar muziek te luisteren. Omdat deze afstandsbediening werkt met radiosignalen (in plaats van met infrarood) kan Audio Station zelfs worden bestuurd vanuit een andere kamer dan waar de DiskStation staat. De Synology Remote is compatibel met tal van hifi-systemen en speakers, met drie verchillende audio-aansluitingen: een 3,5mm stereo-uitgang, een USB-poort en zelfs een optische S/PDIF-aansluiting. Met de Download Station-toepassing kunnen gebruikers 24 uur per dag downloaden, via BitTorrent, FTP, http, eMule en NZB. Na het downloaden van multimediabestanden, kunnen deze gestreamd worden naar een UPnP Digital Media Adapter, naar DLNA-compatibele apparatuur of naar een stereo-installatie.

Alle belangrijke gegevens die op de Synology DS211j zijn opgeslagen, kunnen via verschillende backupfuncties verder worden veiliggesteld. Synology Hybrid RAID is een innovatieve technologie die gegevens beschermt via mirroring. Hierbij worden gegevens twee maal opgeslagen, op twee verschillende harde schijven in de DS211j. Ook kan hiermee gemakkelijk de opslagcapaciteit worden uitgebreid. Zelfs gebruikers met zeer weinig RAID-kennis, kunnen met slechts enkele muiskliks een backup maken. Van gegevens op USB-opslagapparaten kan met één druk op de Copy-knop van de DS211j een backup worden gemaakt.

Prijs en Beschikbaarheid
De Synology DS211j en de Synology Remote zijn per direct leverbaar. De adviesprijs van de Synology DS211j bedraagt 160 euro (excl. BTW). Voor de Synology Remote is dit 55 euro (excl. BTW).


EDITORS' CHOICE