NIEUWSMagnepan

Show met Magnepan 1.7 bij Gydotron


Redactie HiFi.nl | 04 november 2010 | Magnepan

Maandelijks organiseert Gydotron Audio te Schilde (nabij Antwerpen) luisterweekenden met indrukwekkende apparatuur. Op zaterdag 27 november van 14.00 tot 20.00h en zondag 28 november van 14.00h tot 18.00h vindt weer zo’n weekend plaats, met ditmaal o.a. de Magnepan 1.7 luidspreker, Synthesis Vertigo versterker en Pride CD speler.

Magnepan 1.7 QR  
Deze nieuwe Magnepan is niet zomaar een ‘opgewaarde’ versie van de 1.6, het is een volledig nieuwe luidspreker die ook voor Magnepan als fabrikant een nieuw begin inluidt. Daar waar Magnepan sinds meer dan 40 jaar zweerde bij het gebruik van magnetostatische luidsprekers voor de weergave van het laag en het laagmidden, introduceren ze samen met de MG 1.7 de quasi-ribbontechnologie voor deze twee belangrijke weergavegebieden.

Een quasi-ribbon is een variant op een echte bandluidspreker. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een heel dunne film om de fragiele banden bij elkaar te houden. Een van de voordelen van de quasi-ribbon technologie is een groot frequentiebereik en de capaciteit om met hoge vermogens om te kunnen gaan. Het resultaat bij de 1.7 is volgens Magnepan een luidspreker met een zeer lage vervorming en een helderheid die kenmerkend is voor bandluidsprekers.Verder heeft de 1.7 ook een supertweeter volgens het quasiribbon principe aan boord wat zorgt voor een grotere “sweet spot” en wat de luidspreker dichter brengt qua klank bij een echte bandluidspreker zoals de MG 3.6 en 20.1 hebben in het hoog. Tenslotte heeft Magnepan, om de breuk met het verleden helemaal duidelijk te maken, ook gekozen voor een nieuwe en meer moderne vormgeving met een aluminium kader rondom de luidspreker. Uiteraard blijven ook de kenmerkende houten kaders beschikbaar op aanvraag. 

Synthesis Vertigo & Pride
Dat goede buizenversterkers niet duur hoeven te zijn bewijst het sympathieke Italiaanse merk Synthesis. Bijna alle Synthesis buizenversterkers zijn opgebouwd rond een dual mono concept. Dit resulteert volgens het merk in een strak, rotsvast en ruimtelijk beeld. De schakelingen zijn zo simpel mogelijk om een puur geluid te creeren. Synthesis kenmerkt zich door een natuurlijk geluid. In deze set wordt ook gebruik gemaakt van de Synthesis Pride CD speler.

EDITORS' CHOICE