NIEUWS

Hercules introduceert XPS 101-systeem

Redactie HiFi.nl | 03 november 2010

Volgens Hercules, specialist in multimedia audio, voldoen eenvoudige computerspeakers niet meer voor multimedia ervaringen bij de moderne levensstijl. Om dit op te lossen heeft het merk de XPS 101 ontworpen.

De Hercules XPS 101 is een 2.1-audiosysteem dat akoestische superioriteit, visuele aantrekkingskracht en hoogwaardige materialen combineert in een product dat ver uitsteekt boven het gemiddelde in deze markt. Het nodigt gebruikers uit te genieten van een geluidservaring die zich onderscheidt door wegdromen, helderheid en kalmte”, zo meldt het merk in een persbericht. 

De subwoofer bevat drie luidsprekers: één 6’’ actieve hoofdluidspreker en twee 6’’ passieve drukluidsprekers. Dit ontwerp zonder baspoorten is ruimtebesparend maar geeft toch de snelle reactietijden van compacte luidsprekers en de diepe basweergave die kenmerkend is voor een grote basluidspreker. 

 

De satellieten hebben luidsprekers met een breed frequentiebereik die – in combinatie met de ronde vorm van de speakers die er voor zorgt dat de druk zich mooi kan opbouwen – moeten zorgen voor een ruimtelijke, rijke en heldere klank met een goede weergave van de hoge en middentonen.

Hercules heeft ook veel aandacht besteed aan het ontwerp van deze speakerkit om ook visuele aantrekkingskracht te garanderen. De afgeronde satellietspeakers zijn afgewerkt in zwarte glanslak, hebben een metalen achterkant en een `zwevende` staander. De subwoofer maakt gebruik van een nieuw ontwerp: de buitenkant is bekleed met stijlvol dubbelgelaagd zwart Lycra-materiaal met een metalen plaat op de bovenkant. 

Prijs en beschikbaarheid
De Hercules XPS 101 is leverbaar vanaf november 2010 en heeft een adviesprijs van 199 euro. Meer informatie over het totale assortiment Hercules-multimedia-speakers is te vinden op www.hercules.com.


EDITORS' CHOICE