Luisterweekend bij Gydotron Audio

Redactie HiFi.nl | 28 oktober 2010 | Fotografie | Diapason

Maandelijks organiseert Gydotron Audio te Schilde (nabij Antwerpen) luisterweekenden met indrukwekkende apparatuur. Op zaterdag 30 en zondag 31 oktober vindt weer zo’n weekend plaats, met ditmaal o.a. de Diapason Astera luidspreker, ASR Emitter 1 en Nothingham Analogue.

Astera is grieks voor "ster". De Astera van Diapason is het grotere broertje van de Adamantes. Hij is ongeveer 1,5 keer zo groot als deze luidspreker. Er wordt een nieuwe woofer en nieuwe tweeter van Seas gebruikt, uiteraard weer aan de eisen van Alessandro Schiavi van Diapason, aangepast. Astera is traditiegetrouw gemaakt van massief walnoten, en het laag/midden is ongefilterd. De kast heeft meer geslepen facetten dan de Adamantes.


Foto: de Diapason Astera

Het assortiment van ASR Audiosysteme bestaat in eerste instantie uit slechts twee basisontwerpen, de ASR Emitter 1 en de Emitter 2. Schijn bedriegt, want deze twee modellen zijn verkrijgbaar in meerdere varianten en uitvoeringen. Naast steeds betere onderdelen en meer vermogen, is vooral veel aandacht besteed aan de voedings- en buffercapaciteiten. In de meest geavanceerde modellen wordt de complete stroomvoorziening zelfs verzorgd door accu`s. De Emitter 1 zal worden gedemonstreerd.

Als bron zal zowel cd als vinyl worden gebruikt. Voor het analoge gedeelte gebruikt Gydotron de Nothingham Analogue Interspace met Grado element en de ASR Basis Phonostage. Je bent 30 oktober welkom van 14.00 tot 20.00 uur en 31 oktober van 14.00 tot 18.00 uur. Contactgegevens zijn rechts van je scherm in de HiFind te vinden.


EDITORS' CHOICE