NIEUWSMarantz

Marantz introduceert Melody Media

Redactie HiFi.nl | 26 oktober 2010 | Marantz

Marantz onthult haar eerste audiosysteem met AirPlay muziek streaming mogelijkheid in de vorm van het Melody Music `all-in-one` muzieksysteem. De optionele functies stellen gebruikers in staat om met één druk op de knop gemakkelijk muziek te streamen vanaf de op hun netwerk opgeslagen muziek collectie.

Marantz’ nieuwe Melody Media (M-CR603)-systeem biedt een hoogwaardig cd-mechanisme – dat naast standaard CD’s ook CD-R/RW, MP3-en WMA-gecodeerde discs kan afspelen. De DAB/DAB+ en FM/AM-tuner is voorzien van 50 voorkeuze-zenders en voegt verdere muzikale mogelijkheden toe. De directe digitale USB aansluiting voor iPod of iPhone brengt het audio signaal direct van het apparaat naar het audiofiele circuit van de Melody Media. Twee stereo-versterkers van elk 60 Watt stellen de Melody Media in staat een vermogen van 120W te leveren.

Het ontwerp van het systeem biedt connectiviteit met het internet of PC via de Ethernet-ingang op de achterzijde van het apparaat. Dankzij de DLNA 1.5-certificering biedt de Melody Media tevens toegang tot duizenden gratis internet radio stations, evenals elk muziekbestand dat is opgeslagen op uw PC of NAS-drive. De Melody Media is voorzien van Napster en Last.fm functionaliteit die gebruikers in staat stelt om via deze wereldwijde diensten muziek te zoeken en af te spelen. Tenslotte kun je via de M-XPort muziek streamen via Bluetooth met behulp van de optionele Bluetooth Receiver RX101.

De Marantz Melody Media (M-CR603) is verkrijgbaar voor 649 euro. Airplay kan vanaf november voor 49 euro geactiveerd worden via een optionele firmware upgrade.

MERK

EDITORS' CHOICE