NIEUWSBurmester

Nieuw assortiment SoundDesign

Redactie HiFi.nl | 25 oktober 2010 | Burmester

Importeur SoundDesign presenteert de Burmester Classic Line 099, de Burmester Top Line 100, de Lehmann Linear USB en de Benz Micro SLR Gullwing Reference. 

Burmester Classic Line 099
De 099 Voorversterker/DAC is een digitaal aansluit en schakelcentrum, wat aansluit op de groeiende populariteit van digitale programmabronnen en de koppeling tussen beeld en geluid. Uitgerust met 2 RCA Cinch, 3 x TORX en 1 USB ingang, is de 099 geschikt voor aansluiting van o.a. digitale satelliet ontvangers, Gaming consoles en de Computer. Wat de sampling frequentie van de Digitaal/Analoog converter betreft, kan worden omgeschakeld tussen 96 kHz/24 bit en 192 kHz/24 bit. De 099 is tevens voorzien van 3 gebalanceerde analoge inputs en inzetbaar als volwaardige standalone voorversterker of als DAC/voor-voorversterker om dan bij uitgeschakelde volumecontrol aangesloten te worden op een bestaande voorversterker. De 099 wordt geleverd met een multifunctionele afstandsbediening,weegt 8.5 kg en heeft een verkoopprijs van 5995 euro.

Burmester Top Line 100
De Burmester Top Line 100 biedt de mogelijkheid om, via een te plaatsen A/D Converter, LP’s te digitaliseren in naar keuze 48,96 of 192 kHz/24 bit. Daarna kan het signaal in de hoogst mogelijke resolutie worden aangeboden aan een server, een harddisk of een CD recorder. Er is Auto Adjust voor compensatie van kanaalongelijkheid van het aangesloten MM of MC element. Er zijn 2 gebalanceerde MC, MM of een combinatie van beide inputs realiseerbaar, terwijl een schakelbaar subsonisch filter aanwezig is. De 100 kan via Volume control en de Burmester X-Amp2 modules rechtstreeks iedere eindversterker aansturen of als Phono versterker XLR balanced en RCA Cinch unbalanced aangesloten worden op een bestaande voorversterker. De absolute fase is omschakelbaar terwijl het 10 kg zware apparaat is voorzien van speciale Carbon fibre voeten voor optimale resonantie ontkoppeling. Levering inclusief een multifunctionele afstandsbediening en prijs afhankelijk van versie en uitvoering vanaf 9800 euro.

Lehmann Linear USB
Als logische uitbreiding op de Linear Hoofdtelefoonversterkers is er sinds enige tijd de Linear USB voor koppeling met de computer.  Via de ingebouwde Burr-Brown DAC kunnen de digitale audio bestanden met de hoogst mogelijke weergave kwaliteit worden weergegeven. Net als bij de standaard Linear is ook hier de mogelijkheid tot aansluiten van een analoge bron en het gebruik als voorversterker aanwezig, terwijl dubbele aansluitingen voor 2 hoofdtelefoons aanwezig zijn in de meest luxe  vergulde Neutrik uitvoering. Verder is ook via DIP schakelaars perfecte aanpassing op ieder merk en type hoofdtelefoon mogelijk. De Linear USB is leverbaar in zwarte of zilver versie en wordt compleet met USB kabel geleverd voor 925 euro.

Benz Micro SLR Gullwing Reference
Nieuw is de SLR Gullwing. Dit model is een mix en afgeleide van de modellen Ruby en LP-S en heeft als enige net als laatstgenoemde een body gefreesd uit brons. De spoelwindingen zijn voor optimale elektrische en mechanische eigenschappen aangebracht op een plaatje van echt robijn en doordat gebruik wordt gemaakt van kostbare zeer krachtige Neodymium magneten kon het aantal spoelwindingen, en dus de bewegende massa, tot het uiterste minimum beperkt blijven. De Micro Ridge Naald is bevestigd op een Solid  Boron cantilever. Dit MC element heeft een verkoopprijs van 2400 euro.


EDITORS' CHOICE