NIEUWS

Cisco mi telepresence

Redactie HiFi.nl | 07 oktober 2010

Cisco introduceert Cisco ūmi telepresence, het eerste consumentenproduct dat familie en vrienden samenbrengt in HD-video, of ze nu om de hoek wonen of aan de andere kant van het land. Cisco ūmi wordt aangesloten op een bestaande HD-televisie en een breedband internet-verbinding. Consumenten kunnen elkaar vervolgens zien en horen.

Cisco ūmi bestaat uit een HD-camera, een console en een afstandsbediening en maakt gebruik van Cisco’s telepresenceexpertise. Het systeem creëert een levensechte video-ervaring die past in elk huis doordat het zich automatisch aanpast aan lichtomstandigheden en verschillende kamergroottes.

Zodra Cisco ūmi is aangesloten op een HD-televisie en een bedrade of draadloze breedbandverbinding, geeft een afstandsbediening toegang tot een gebruikersinterface op het TV-scherm. Zo kunnen ūmi-gebruikers telefoneren, videoberichten bekijken, contacten beheren en hun profiel en instellingen aanpassen. Gebruikers kunnen ook hun eigen ūmi-video`s opnemen, die ze kunnen delen op Facebook, YouTube, of via e-mail. Gebruikers kunnen zelfs in contact blijven met mensen die geen ūmi hebben doordat ze ook video-oproepen kunnen plaatsen en ontvangen vanaf elke computer met een webcam en Google video-chat.

Cisco ūmi zal naar verwachting in de loop van 2011 in Europa op de markt komen.


EDITORS' CHOICE