NIEUWSAudio Magic

Studiedag bureau Vanderveen & Audiomagic

Redactie HiFi.nl | 26 september 2010

Menno van der Veen en Peter van Willenswaard organiseren in het kader van TubeSociety op 13 november een studiedag "de Smaak van Audio". Peter van Willenswaard (Audiomagic) richt de aandacht op buizenschakelingen met triodes en componentkeuze.

Triodes kunnen op vele manieren geschakeld worden. Bijna altijd zijn praktijkvoorbeelden te herleiden tot een aantal basisschakelingen. Het accent zal liggen bij het inzicht geven in de werking en de voor- en nadelen van die schakelingen. De dimensionering en er aan rekenen worden behandeld. Ook passeert een aantal bekende en beroemde versterkerschakelingen de revue. Als over een schakeling een waardeoordeel moet worden gegeven, is een inleiding over subjectieve beleving en smaak op zijn plaats. Aan het einde van de studiedag wordt aandacht besteed aan componenten als weerstanden en condensatoren die nodig zijn om een triode zijn werk te laten doen. Zij dragen wezenlijk bij tot het technische en klankmatige gedrag van een versterkertrap.

Deze masterclass is bedoeld voor de ervaren ontwikkelaars en bouwers van audio apparatuur; de kennis wordt op hoog niveau beschikbaar gesteld.

De studiedag vindt plaats op 13 november van 11.00 tot 15.00 in bureau Vanderveen. Dat is gevestigd aan de sassenstraat 21 in Zwolle. De deelnamekosten betreffen 50 euro, te voldoen op de dag zelf. Aanmelden vooraf is vereist via een e-mail naar: info@mennovanderveen.nl. Er is een maximum aan het aantal deelnemers.


EDITORS' CHOICE