NIEUWSPioneer

Pioneer Blu-rayspelers BDP-LX54 en BDP-430

Pioneer lanceert twee nieuwe 3D Blu-rayspelers die de mogelijkheid om 3D-beelden af te spelen combineren met geavanceerde netwerkvoorzieningen en een uitzonderlijke klankweergave. De BDP-LX54 en BDP-430 bieden ondersteuning voor het afspelen van de nieuwe 3D Blu-rayschijfjes, die films een sensationele nieuwe dimensie geven wanneer ze met een HDMI-kabel zijn aangesloten op een 3D-compatibel scherm.

Naarmate de 3D-technologie op de massamarkt wordt gelanceerd, rust Pioneer zijn nieuwe Blu-rayspelers uit met volledige 3D-weergavecapaciteiten voor een levensechte actie-ervaring op een 3D-compatibel scherm. De HDMI-uitgang werkt met de nieuwste technologie (versie 1.4a met 3D).

Beide nieuwe Blu-rayspelers van Pioneer zijn gemakkelijk aan te sluiten op een lokaal netwerk en het internet en geven de gebruikers toegang tot nieuwe inhoud en netwerkmogelijkheden. Behalve de Ethernet-poort voor een normale integratie met snoer kunnen de BDP-LX54 en BDP-430 ook beschikken over een draadloze LAN-adapter (optie) van Pioneer om ze aan te sluiten op een draadloos thuisnetwerk. Gebruikers kunnen de BDP-LX54 en BDP-430 bedienen met een gratis toepassing die hun iPhone of iTouch omvormt tot een afstandsbediening. Wanneer de Blu-rayspelers zijn verbonden met een bestaande draadloze router (via Ethernet of een draadloze LAN-verbinding) maakt de toepassing iControlAV van Pioneer het mogelijk om de afspeel- en navigatiefuncties te bedienen.

De BDP-LX54 en BDP-430 van Pioneer kunnen de meest uiteenlopende types van audio- en videoschijfjes aan en staan garant voor een hypergeavanceerde audio-ervaring met diverse kanalen. De jongste audioformaten in hoge resolutie, zoals Dolby TrueHD en DTS-HD Master Audio, worden ondersteund. Beide modellen kunnen ze weergeven als een onbewerkte bitstream of intern decoderen en via HDMI weergeven als ongecomprimeerd, meerkanaals LPCM-geluid om Blu-rayfilms een uiterst meeslepende soundtrack te geven.

Beide nieuwe Blu-rayspelers van Pioneer zijn uitgerust met de nieuwste evolutie van het Precision Quartz Lock Systeem (PQLS). Met PQLS synchroniseren een compatibele Blu-rayspeler en AV-receiver op intelligente wijze de digitale klokken van beide componenten voor een optimale digitale audioweergave. Met zijn uitzonderlijk solide bouwkwaliteit en het gebruik van bepaalde hoogwaardige audio-onderdelen verzekert het topmodel, de BDP-LX54 een krachtige en tegelijk geraffineerde Blu-rayklankervaring.

De glanzend zwarte Blu-rayspeler BDP-430 van Pioneer zal vanaf november 2010 verkrijgbaar zijn. In december volgt de BDP-LX54 met hairline-afwerking.


EDITORS' CHOICE