Aankondiging: Latham’s Noviteiten Show

Redactie HiFi.nl | 16 september 2010 | Naim Audio

Op vrijdag 24 september en zaterdag 25 september organiseert Hifistudio It Harkstee in samenwerking met Latham Audio de Latham Noviteiten Show. Tijdens deze show zullen met name de nieuwe producten van Naim op streaming gebied worden gedemonstreerd. Het gaat hierbij met name om de UnityServe en UnitiQute. Tevens zal de Unity  aanwezig zijn om het Unity drietal compleet te maken. Alles op het gebied van streaming, netwerken, rippen en hoe dit alles in uw set te integreren zal worden gedemonstreerd. Tijdens deze showdagen zullen ook de Neat Motive 2SE, Neat Elite SX en de Neat Petite SX van de partij zijn.
 
Twee jaar na introductie van de HDX Harddisk speler presenteert NAIM een compacte audiospeler met ingebouwde muziekserver. Dit nieuwe product draagt de naam UnitiServe en heeft zijn debuut gemaakt tijdens de High-End Show 2010 in München. De UnitiServe is ontworpen om 3 verschillende doelen te dienen; genieten van de muzikale Naim kwaliteit, rippen in hoogwaardige kwaliteit en opslag van jouw muziekcollectie. Lokaal afspelen op een muzieksysteem is mogelijk dmv de 75 BNC of Toslink digitale uitgang. De onlangs uitgebrachte Naim DAC die bekend staat om haar muzikale eigenschappen en haar nauwkeurig omzetting is de ideale partner van de UnitiServe. Andere mogelijkheden zijn de Naim SuperNait, NaimUniti en UnitiQute, allemaal voorzien van ingebouwde DAC. De UnitiServe is in staat de meest gebruikte audioformaten af te spelen vanaf een thuisnetwerk mits deze niet DRM zijn beveiligd. WAV, FLAC, AIFF, ALAC, AAC en MP3 worden allemaal gevonden als de UnitiServe bezig is met het scannen van het thuisnetwerk.

De UnitiQute is Naim`s allereerstcompacte alles-in-een audiospeler. Ondanks zijn compacteformaat heeft de UnitiQute een groot deel van de eigenschappen van zijn grotere broer (Unity)overgenomen. UPnP Streaming, iPod verbinding (digitaal), FM/DAB tuner en Internetradio zijn allemaal ingebouwd. Het belangrijkste verschil is echter het ontbreken van een cd-speler. De ingebouwde versterker heeft een vermogen van 2 x45W (4ohm) maar kan gemakkelijk worden vergroot door het aansluiten van een extra eindtrap. De Uniti heeft de mogelijkheid om Hi-Res FLAC en WAV (Max 24-bit/96kHz) af te spelen via streaming. Verder is de Uniti-Qute voorzien van een interne DAC ( Max 24bit/192kHz) met 5 digitale ingangen. Daarnaast is het ook mogelijk om direct muziek af te spelen vanaf USB.

Je bent welkom op vrijdag van 15-21u en op zaterdag van 11-16u bij Hifistudio It Harkstee, Bjirkewei 11, 9287LA, Twijzelerheide.

MERK

EDITORS' CHOICE