NIEUWSToshiba

Toshiba introduceert StorE TV+

Redactie HiFi.nl | 13 september 2010 | Toshiba

Toshiba lanceert zijn nieuwe hd multimedia opslagapparaat; de StorE TV+. Hierop kan content zoals films, muziek en foto’s, worden opgeslagen tot 2 terabyte. Daarnaast zorgt de StorE TV+ voor streaming van deze bestanden naar aangesloten home entertainment apparatuur en verhelpt het compatibiliteitsproblemen die kunnen optreden als gebruikers oudere of geavanceerde apparatuur aan willen sluiten, of oude content willen afspelen.

De StorE TV+ ondersteunt een breed scala aan audio-, video- en fotoformaten, van oudere formaten tot de meest geavanceerde standaarden. Ook is het apparaat voorzien van verschillende interfaces.

Voor het streamen van high definition video’s in 1080p op een tv, heeft de StorE TV+ een hdmi interface. Dit is een gestandaardiseerde interface die inmiddels op de meeste tv’s te vinden is, waaronder de nieuwste Toshiba Regza tv toestellen. Maar de StorE TV+ kan ook worden aangesloten op tv toestellen die geen moderne interfaces hebben, zoals usb, en alleen een RCA input hebben.

Toshiba lanceert ook een versie van de StorE TV+ die voorbereid is op wifi 2. Op een van de twee usb interfaces kan een optionele wifi/usb dongel worden aangesloten, waarna de StorE TV+ kan worden geïntegreerd in een draadloos thuisnetwerk. Verder beschikt de StorE TV+ over een kaartlezer die compatibel is met sdhc geheugenkaarten met een capaciteit tot 16GB.

De StorE TV+ is vanaf oktober beschikbaar vanaf 249 euro.


EDITORS' CHOICE