NIEUWSAudio-Life

Audio-Life op New Music show 2010

Redactie HiFi.nl | 07 september 2010 | Audio Note

Audio-Life zal aanwezig zijn op de New Music show 2010 in Brussel en geeft een preview van hun set-up. Single Ended Triode versterking en hoogrendement luidsprekers klinken bijzonder, vooral in combinatie met Audio Note. Zij hebben zich dan ook verdiept in de geheimen van deze combinatie. Audio-Life laat je in kamer horen waar zo’n systeem toe in staat is.

Audio Note is bekend van een uitgebreide reeks aan allerlei componenten. Ze bouwen versterkers (geïntegreerd, voor en eind), CD-spelers (ook losse CD-loopwerken en DAC’s), velephono componenten (draaitafels, toonarmen, elementen, voorversterkers, MC Step-up) bekabeling en luidsprekers. De prijzen variëren.

Het Audio Note systeem bestaat op de eerste plaats uit een “Baby Ongaku” versterker. Deze is volledig gebaseerd op de legendarische Ongaku, maar is ruim 4x goedkoper (o.a. door gebruik van koper in plaats van zilver en iets minder sexy transformatoren). Als bron zijn er het CDT Five CD-loopwerk en de DAC5 Special, beide uit de lijn van Audio Note. De luidsprekers zijn de meer eenvoudige AN-E/Lx HE met een rendement van 98dB.

Furutech wordt uitgebreid gepresenteerd en heeft meerdere primeurs. De belangrijkste is natuurlijk die van de GT40 USB DAC / Phono ADC. Niet alleen een hoge kwaliteit USB-dac, maar ook de manier om je LP’s te digitaliseren via de phono-ingang. Daarnaast is de GT40 in te zetten als dedicated (phono)voorversterker en hoofdtelefoonversterker.

Andere primeurs zijn uit de Carbon-series met onder andere speakerterminals, RCA- en XLR pluggen.

MERK

EDITORS' CHOICE