NIEUWSNetgear

Powerline AV 500 NETGEAR

Redactie HiFi.nl | 06 september 2010 | Netgear

NETGEAR kondigt vandaag de snelste powerline netwerkadapters aan die er momenteel beschikbaar zijn: de NETGEAR Powerline AV 500 productlijn. Daarnaast kondigt NETGEAR de Powerline AV 200 Wireless-N Extender Kit aan. Dit is de allereerste powerline + draadloos-N access point oplossing met automatische draadloze set-up mogelijkheden.

De NETGEAR Powerline AV 500 productlijn is HomePlug AV gecertificeerd en ontworpen voor compatibiliteit met de draft IEEE P1901 wereldwijde standaard voor powerline communicatie met hoge snelheden. Gebruikers kunnen genieten van snelheden tot 500Mbps. Bovendien zijn alle AV 500 producten uitgerust met een Gigabit Ethernet verbinding: ideaal om de NETGEAR Stora‚ĄĘ of ReadyNAS mee te verbinden zodat meerdere HD streams naar TV‚Äôs of andere apparaten mogelijk worden, zonder dat de router overbelast raakt. De adapter van de NETGEAR Powerline AV 500 Adapter Kit (XAVB5001) is kleiner dan een spel kaarten en dat is niet alleen maar fijn vanuit esthetisch oogpunt. Door het compacte design neemt deze maar √©√©n stopcontact in beslag en blokkeert deze geen enkel ander stopcontact. De NETGEAR Powerline AV+ 500 Adapter Kit (XAVB5501) is qua prestaties en design hetzelfde als de NETGEAR Powerline 500 AV Adapter Kit (XAVB5001), maar biedt ook een ge√Įntegreerd stopcontact zodat deze voor andere elektrische apparaten gebruikt kan worden.

De NETGEAR Powerline AV 200 Wireless-N Extender kit (XAVNB2001) combineert wireless-N 300 WiFi met de AV 200 powerline. Hierdoor ontstaat de allereerste ge√Įntegreerde oplossing waarmee ieder stopcontact verandert in een WiFi hotspot. Consumenten kunnen het bereik van het WiFi netwerk uitbreiden naar plaatsen in huis waar het moeilijk is om verbinding te maken. Ook deze is net als alle andere NETGEAR powerline producten HomePlug AV gecertificeerd. De kit maakt automatisch contact met een bestaand WiFi netwerk. Ook ondersteunt deze de WPS beveiligingsinstallatie, waarmee met √©√©n druk op de knop een beveiligde verbinding tot stand komt.

Alle nieuwe NETGEAR Powerline producten zullen in de herfst op de markt komen.


EDITORS' CHOICE