NIEUWS

In Memoriam: Bert Dekker

Redactie HiFi.nl | 31 augustus 2010

Zondag 29 augustus bereikte ons het schokkende en zeer treurige bericht dat onze auteur Bert Dekker op zaterdag 28 augustus plotseling is overleden.

Bert meldde zich in de zomer van 2004 als lezer bij ons omdat hij zijn mening wilde geven over het stopzetten van het HiFi.nl forum. In het daaruit voortvloeiende email-contact ontpopte hij zich al snel als een taalkundig begaafd persoon met een uitstekend gevoel voor nuance, en toen hij kort daarna reageerde op een vacature voor nieuwe auteurs was hij de eerste die werd uitgenodigd om voor ons te gaan schrijven.

Zijn ambachtelijke stijl was stevig geworteld in een diepe liefde voor de Nederlandse taal en een voortdurende verbazing over de rijkdom aan uitdrukkingsvormen die een auteur ter beschikking staat.

De hifi-hobby stond bij Bert steeds in dienst van de muziek, en hoewel hij over een prachtige geluidsinstallatie beschikte mocht de techniek nooit belangrijker zijn dan de emotie. Zijn voorliefde voor klassieke muziek hing sterk samen met zijn andere grote hobby: pianospelen. Vanaf zijn vijfde had hij les, en de laatste jaren componeerde hij fraaie suites waarin duidelijk invloeden van zijn favoriete componisten Keith Jarrett en Sergey Rachmaninov te horen waren.

Behalve een groot muziekliefhebber was Bert ook een echt mensen-mens. Daardoor was hij als geen ander geschikt voor het schrijven van Hi-Visits, waarbij de auteur op bezoek gaat bij een winkel of importeur. Hij verdiepte zich altijd uitgebreid in de historie van het bedrijf waar hij op bezoek ging, en hij slaagde er opvallend vaak in om als auteur binnen te stappen en als vriend weer naar huis te gaan. Zijn kalme en geïnteresseerde manier van vragen stellen liet het enthousiasme van zijn gesprekspartner volledig tot bloei komen, wat zijn artikelen alleen maar interessanter maakte. Voor een goed verhaal over de mens achter het bedrijf konden we altijd op Bert vertrouwen.

Wij zullen ons Bert herinneren als een uitstekend auteur en een trouwe en betrokken vriend, die een unieke balans had gevonden tussen zakelijk en persoonlijk contact met ons. Hij laat een vrouw en twee dochtertjes na. Wij wensen zijn familie en vrienden veel sterkte met het verwerken van dit grote verlies. Bert is 44 jaar geworden.


EDITORS' CHOICE