Vita Audio introduceert de R1MkII

Vanaf heden is de R1MkII Tafelmodel Radio De Luxe verkrijgbaar bij Vita Audio. Voor de radio zijn ook een aantal accessoires te verkrijgen.

De eerste generatie R1 is een compacte radio. Er zijn aparte instellingen voor de weergave: hoog, laag en loudness. Op de achterkant zitten een hoofdtelefoonuitgang en een lijnuitgang waarmee je van de R1 op kunt nemen of hem als DAB/DAB+/FM-turner op een hifisysteem kunt aansluiten. Via de schakelbare lijningang is het mogelijk het signaal van andere audio-apparaten – zoals een iPod – weer te geven en zo te genieten van de volle en gedetailleerde weergave.

Het apparaat is tevens te gebruiken als wekker, met o.a. aparte wekinstellingen voor eenmalig, elke weekdag en weekend. De inslaaptimer is instelbaar en na het indrukken van de grote volumeregelaar aan de bovenzijde start de sluipwekker, voor als je nog even wilt blijven liggen.  Alle instellingen, tijd- en programma-informatie zijn duidelijk afleesbaar op het contrastrijke display. De helderheid van het display past zich automatisch aan het omgevingslicht aan. Je kunt ook instellen dat het display na een bepaalde tijd helemaal dooft (‘time-out’).

Speciaal voor dit model heeft Vita Audio een ‘CarryPack’ ontwikkeld. Dat is een leren draagtas, waarin de R1 makkelijk kan worden vervoerd en tegelijk beschermd.

De R1 MKII is leverbaar in drie kleuren: echt Walnut houtfineer, Dream White hoogglanslak of Midnight Black hoogglanslak. De verkoopprijs is 279 euro. De draagtas is verkrijgbaar in bruin en zwart leer en kost 59 euro.  


EDITORS' CHOICE