Verbeterde Bronze BX Serie

Redactie HiFi.nl | 26 augustus 2010 | Monitor Audio

Voor de nieuwe Bronze BX Serie heeft Monitor Audio elk onderdeel opnieuw bekeken en indien mogelijk verbeterd.

De Bronze BX Serie bestaat uit de BX1 (dankzij de 140 mm laageenheid grote prestaties uit een zeer kleine behuizing), de BX2 (bouwt voort op de Bronze 2 en nu met 165 mm laageenheid), de 2,5-weg vloerstaande modellen BX5 (een verfijning van de BR5 met 2x 140 mm eenheden ) en BX6 (de ‘top’ met 2 165 mm eenheden), de BXCentre middenluidspreker, de unieke BXFX Dual Mode THX-surroundluidspreker plus de nieuwe BXW10 actieve 200 W sublaagluidspreker.

De Bronze BX profiteert van technologieën die gebruikt zijn voor de topklasse Platinum en RX Series. Bij de ‘Bolt-Through’-montagemethode uit de RX is de luidsprekereenheid met één bout aan het achterpaneel gemonteerd en wordt bij het sluiten van de behuizing tegen de voorzijde gedrukt. Dit voorkomt ongewenste resonantieoverdracht op het voorpaneel en dus een betere geluidsdetaillering. Van de Platinum Serie is o.a. de unieke HiVEII Reflexpoort overgenomen: met groeven (á la die in een kanonsloop) die zorgen voor een schonere laagweergave, vooral bij hogere geluidsniveaus.

Alle luidsprekers zijn op elkaar afgestemd en kunnen dus in elke combinatie worden gebruikt. De Bronze BX Serie is leverbaar in Black Oak, Natural Oak, Rosemah en Walnut. De verkoopprijzen zijn (per stuk): Bronze BX1 140 euro, Bronze BX2 175 euro, Bronze BX5 325 euro, Bronze BX6 450 euro, Bronze BXCentre 225 euro, Bronze BXFX 175 euro en de Bronze BXW10 575 euro.


EDITORS' CHOICE