NIEUWSPioneer

3 EISA Awards voor Pioneer

Redactie HiFi.nl | 25 augustus 2010 | Pioneer

Daar zijn ze weer, de EISA (European Imaging and Sound Association) Awards. Dit keer is de eer voor Pioneer, die drie prijzen in de wacht heeft gesleept.

Het digitale luidsprekersysteem KODO XW-NAC3 werd verkozen tot European Sound Station 2010-2011, de AVIC-F20BT tot European In-Car Navi-Media System 2010-2011 en de TS-SW3001 tot European In-Car Subwoofer 2010-2011.

KODO XW-NAC3
De jury omschreef het luidsprekersysteem als een compact gadget met een mooi design. Het heeft twee docks waarop zowel een iPod als een iPhone kunnen worden aangesloten. Dankzij de speciale shufflefunctie kun je de bibliotheek van twee iPods/iPhones samenvoegen. De XW-NAC3 is uitgerust met Bluetooth-technologie en een technologie genaamd Sound Retrieve AIR. Deze moet zorgen voor het herstel van de audiokwaliteit voor de compressie en de overdracht.

AVIC-F20BT
De onvervalste navigatiesoftware en de nieuwe 3D-gebruikersinterface van de AVIC-F20BT koppelen de beste prestaties aan het grootste gebruiksgemak. Het systeem biedt ook verschillende multimediafuncties en een Bluetooth-verbinding. Het ingenieuze systeem NavGate Feeds van Pioneer laat toe om gegevens te uploaden van computers en smartphones. De AVIC-F20BT verwerkt met gemak enorme muziekcollecties op cd, dvd, iPod, USB en SD, en biedt een hoogwaardige audio- en videokwaliteit zonder compromissen.

TS-SW3001
De TS-SW3001 wordt geprezen omdat het systeem het vermogen en de prestaties levert van een hoogwaardig systeem, terwijl het slechts een fractie van de ruimte inneemt. Het unieke pneumatische excursiecontrolesysteem van Pioneer, dat inhoudt dat de demper van de subwoofer wordt vervangen door een verzegelde luchtruimte, laat toe de behuizing veel kleiner te maken. Met een volume van slechts een paar liter zorgt deze 12” driver voor een krachtige bas in de auto die voldoet aan de eisen van elke audiofiel.

EISA is de grootste vereniging van multimediamagazines in Europa en telt 50 leden uit 19 Europese landen, waaronder audio-, video-, foto- en mobiele-elektronicamagazines.


EDITORS' CHOICE