Nieuwe touchscreen Meridan Sooloos


Redactie HiFi.nl | 17 augustus 2010 | Meridian Sooloos

Meridian Audio heeft de introductie van de Meridian Sooloos Control-15 aangekondigd. De nieuwe Control-15 van Meridian Sooloos combineert opslag, bediening en bron in één apparaat. Aangesloten op een paar actieve DSP luidsprekers van Meridian Audio creëer je volgens de fabrikant in een handomdraai een compleet digitaal audiosysteem van topniveau dat eenvoudig te bedienen is.

Het 17 inch touchscreen van de Control-15 reageert razendsnel en verschaft onmiddellijke toegang tot je complete Meridian Sooloos muziekbibliotheek en, eenmaal aangesloten op het internet, tot een zeer ruime keuze aan internet radiostations en gestreamde muziek vanaf de internetdienst Rhapsody (indien beschikbaar).

Op de 500 GB interne schijf van de Control-15 kunnen circa 1000 CD’s op hoge resolutie worden opgeslagen, samen met MP3 versies die naar een willekeurige draagbare speler geëxporteerd kunnen worden. Het systeem is eenvoudig uit te breiden indien grotere muziekverzamelingen opgeslagen moeten worden. Dit kan door een (of meer) Control-15’s extra aan te sluiten of door een Meridian Sooloos opslag unit in het netwerk te plaatsen. Zo kan het Sooloos systeem met de gebruiker blijven meegroeien.

In de Control-15 zit standaard audio rendering geïntegreerd waardoor de volledige verzameling van Meridian’s geluidsopwaarderende technologieën toegepast wordt. Het systeem is uiterst eenvoudig te installeren en kan op vele manieren bediend worden; via het 17 inch touchscreen, via een Meridian MSR+ systeem remote of via de Sooloos applicatie voor op de iPhone/iPad. De Control-15 is voorzien van een CD drive, die de muziek direct vanaf CD op de interne harde schijf zet.

Gedetailleerde informatie over de Meridian Sooloos producten is te vinden op www.sooloos.nl en www.meridian-audio.nl

EDITORS' CHOICE