NIEUWSTannoy

Tannoy vernieuwt Mercury V lijn

Redactie HiFi.nl | 16 augustus 2010 | Tannoy

Tannoy presenteert de vijfde generatie van haar populaire Mercury luidsprekers. De Mercury V lijn is opgebouwd uit vloerstaanders, centerluidspreker, achterluidsprekers en een boekenplankmodel. Om de klank verder te verbeteren, is het ontwerp volgens de importeur nog eens grondig tegen het licht gehouden.

De behuizing is niet alleen groter uitgevallen dan die van de voorgangers waardoor het bereik in de lage regionen aanzienlijk beter is geworden, ook is de constructie verstevigd. De toegenomen stijfheid zorgt voor een beter dynamisch bereik. De nieuwe mid/laag drivers behoren volgens Tannoy tot de beste en de lichtste uit de hele Mercury lijn. Dit moet resulteren in een zeer krachtig en volwassen geluid.De vernieuwde softdome tweeter is gemaakt naar de richtlijnen die Tannoy normaal bij haar kostbaardere luidsprekersystemen hanteert, wat een natuurlijke en ruimtelijke muziekreproductie tot gevolg heeft. Ook is het 4e orde Linkwitz-Riley crossover grondig gewijzigd met de toepassing van zwaar verzilverde bedrading en een verbeterde Differential Material Technology™ (DMT) demping van de hoogfrequent condensatoren.

De vier Mercury V modellen zijn verkrijgbaar in Maple (esdoorn) en Dark Walnut (donker noten) en kunnen ingezet worden in stereo en AV toepassingen. Alle modellen uit de reeks hebben een 1” nitro-urethaan opgedampte softdome tweeter, een nominale impedantie van 8 Ohm gemeen en afscherming (op de VR na) gemeen. De vloerstaander, de Mercury V4, heeft twee 6” woofers, een gevoeligheid van 91dB, een frequentiebereik van 32Hz tot 25kHz en weegt 14,2 kilo. De centerluidspreker, de Mercury VC, beschikt over twee 4” woofers, een gevoeligheid van 90dB, een frequentiebereik van 67Hz tot 25kHz en een gewicht van 4,9 kilo. De achterluidspreker, de Mercury VR, heeft een 5” woofer, een gevoeligheid van 86dB, een frequentiebereik van 57Hz tot 25kHz en een gewicht van 2,6 kilo. Tot slot noemen we de Mercury V1 boekenplankluidspreker. Deze heeft een 5” woofer, een gevoeligheid van 86dB, een frequentiebereik van 45Hz tot 25kHz en weegt 4,5 kilo.

MERK

EDITORS' CHOICE