NIEUWSGefen

Gefen haalt digitaal signaal uit HDMI

Redactie HiFi.nl | 11 augustus 2010 | Gefen

Gefen, de fabrikant van A/V-oplossingen heeft aangekondigd dat haar GefenTV Home Theater Audio processor en de optionele wandmontage luidsprekers nu verkrijgbaar zijn. Deze twee producten bieden samen een plug and play oplossing voor surround sound audio in elke kamer. Hierbij wordt gebruik gemaakt van audio uit de HDMI-ingang, aangestuurd door een Blu-ray-speler, game-console of set-top box. Een digitale audio-ingang is ook beschikbaar.

De GefenTV Home Theater audio processor is uitgerust met een verscheidenheid aan analoge en digitale audio-aansluitingen, zodat consumenten het beste geluid kunnen leveren voor hun specifieke Home Entertainment systeem. Er zijn zes analoge RCA-uitgangen die ondersteuning bieden voor 5.1 Dolby surround sound en deze kunnen worden aangesloten op elke willekeurige versterker zodat de perfecte combinatie van versterker / voorversterker kan worden gebruikt in home theater systemen. Bovendien zijn er ook versterkte uitgangen (25W per kanaal), hierop kunnen direct de luidsprekers op worden aangesloten, Front rechts en links zijn gebiamped beschikbaar om evt de geluidskwaliteit verder te verbeteren.
De GefenTV Conference Room Sprekers zijn ideaal afgestemd op de luidspreker uitgangen van de Gefen Home Theater Audio Processor, die een krachtige geluidskwaliteit bieden voor kleine tot middelgrote kamers. Elke twee-weg luidspreker heeft een mooi design en zijn geschikt voor montage aan de muur. Speakers zijn strak, aantrekkelijk verpakt, en ontworpen voor goede kwaliteit geluid en specifiek afgestemd op de Home Theater Audio Processor. De elegante vormgeving is ontworpen om in elk interieur in te passen. Samen vormt deze kombinatie uitstekende surround sound in bijvoorbeeld slaapkamers, zolders, slaapkamers en kleine vergaderzalen.Als alternatief kunnen bijvoorbeeld ook aktieve luidsprekers rechtstreeks worden aangesloten, er zijn aparte uitgangen voor links, rechts, linksachter, rechtsachter, subwoofer en een center. Ten slotte is er ook een digitale uitgang beschikbaar die eventueel via TOSlink of coax kan worden doorgegeven aan een bestaande AV-receiver.

De HDMI-ingang welke audio levert aan de ingebouwde processor wordt ook gesplitst doorgeven aan twee HDMI-uitgangen die tegelijkertijd werken, waardoor twee schermen TV`s lokaal aangesloten kunnen worden. Beide HDMI-uitgangen leveren 1080p Full HD-video met een deep-color en 3DTV pass-through, alsmede multi-kanaals audio ondersteuning, lip sync, Dolby TrueHD en DTS Master Audio.

Een LCD scherpje in het front en knoppen op het bedieningspaneel van de Home Theater Audio Processor geven toegang tot een verscheidenheid van controle functies en status informatie, zodat consumenten het gehele systeem kunnen instellen. Een IR afstandsbediening en RS-232 verbinding zijn ook opgenomen voor een volledige controle. Daarmee is deze audioprocessor ook zeer geschikt in complexe domotica installaties in Pronto, AMX of Crestron omgevingen.

MERK

EDITORS' CHOICE