NIEUWSMarantz

Marantz introduceert Melody Series

Redactie HiFi.nl | 03 augustus 2010 | Marantz

Marantz introduceert drie stijlvolle nieuwe modellen onder de noemer Melody-series. Deze compacte all-in-one apparaten zijn toegespitst op diverse doelgroepen: de Melody Music op de traditionele muziekliefhebber, de Melody Media op de muziekliefhebber die graag digitale bestanden vanaf een pc of NAS streamt en de Melody Movie voor de filmliefhebber.

Een passende inleiding van dit trio is de compacte Melody Music. Zijn geringe afmetingen zullen degenen die op zoek zijn naar een muziekbron voor zelfs de kleinste ruimten verrukken, terwijl de chique aluminium vormgeving - afgewerkt met een glanzend zwarte bovenkant - voor één van hi-fi wereld`s mooiste behuizingen staat. Maar de Melody Music is geen halve oplossing. Bovenal is dit een systeem waar naar geluisterd moet worden. De rechtstreekse digitale verbinding via USB, voor iPod of iPhone, neemt het pure audio-signaal direct uit het draagbare apparaat naar het hoogwaardige audiofiele circuit van de Melody Music. De `Music` is tevens uitgerust met de M-XPort, waarmee op PC opgeslagen muziek via Bluetooth met behulp van de optionele Bluetooth Receiver RX101 gestreamt kan worden. Zoals je mag verwachten van een lid van de Marantz familie, biedt het een uitstekend CD-mechanisme - dat buiten standaard CD`s ook CD-R/RW, MP3 en WMA bestanden afspeelt. Een met vijftig programmeerbare voorkeurzenders voorziene FM-en AM-tuner voegt verdere muzikale mogelijkheden toe.Verpakt met twee krachtige stereoversterkers, die elk 2 x 60 Watt leveren, is de Melody Music in staat een vermogen van 120 Watt muziek te leveren. In stereo modus kan iedereen genieten 2 x 60 Watt aan stabiel vermogen, terwijl audiofielen zullen genieten van de bi-amping mogelijkheid van 4 x 30 Watt. Ook voor multiroom gebruikers is de `Music` geschikt: het digitale vermogen kan ook worden doorgeschakeld naar een paar stereo speakers in een extra ruimte.

Voeg daarbij de subwoofer-out-functie toe en je realiseert je dat de Melody Music fysiek dan wel compact is in vorm maar enorm in audio-mogelijkheden. Als finishing touch is er het onzichtbare kabel design: dankzij de ingenieuze bouw van de behuizing kunnen aangesloten kabels niet van de zijkant worden gezien. De Melody Music is meer dan een micro-systeem, het is een compleet hi-fi systeem met kleine afmetingen.

De Melody Media (M-CR603) is een PC en Apple Mac speelkameraadje. Naast de uitstekende cd-weergave, Works with iPhone certificering en een ingebouwde DAB/DAB+-tuner, biedt de Melody Media connectiviteit met het internet of je PC middels een Ethernet-ingang. Dankzij de DLNA 1.5-certificering biedt de Melody Media je tevens toegang tot duizenden gratis internet radiostations, alsook elk muziek-bestand opgeslagen op een PC of NASdrive.

De laatste en sterkste musketier uit het nieuwe Melody-gamma is de Melody Movie (M-ER803). Een uiterst compact en stijlvol high-end alles-in-één-apparaat, volgepakt met een scala aan geavanceerde video-technologiën. Deze omvatten een Blu-ray-ontwerp, DVD-upscale mogelijkheid tot aan High Definition kwaliteit en het afspelen van cd`s op audiofiel niveau. In het arsenaal van mogelijkheden van de Melody Movie behoort ook het direct digitaal afspelen van audio via iPhone/iPod en draadloos via de optionele RX101 Bluetooth ontvanger.

Dit Melody trio toont Marantz` toewijding in het bieden van uitstekende prestaties, ongeacht de chassisgrootte.


Prijs en beschikbaarheid:

De Melody Music (M-CR503 / 499 euro) is verkrijgbaar vanaf augustus. De Melody Movie (M-ER803 / 1099 euro) en Melody Media (M-CR603 / 649 euro) zijn verkrijgbaar vanaf september dit jaar.

MERK

EDITORS' CHOICE