NIEUWSTeac

Drie nieuwe iPod docks van TEAC


Redactie HiFi.nl | 11 juli 2010 | Teac

Teac heeft een naam hoog te houden als het gaat om zogenaamde tafelradio’s die tegenwoordig vaak muzieksystemen worden genoemd. De klassieke TEAC SL-D910 is al 5 jaar het best verkochte Teac product maar kan nu wel eens concurrentie krijgen uit eigen huis, aldus importeur Sevi-Q.

SR-100i
In de korte tijd van voorintroductie heeft de SR-100i al de bijnaam “Napoleon” opgespeld gekregen. Ook “naaktslak” en “spaceship” kwamen voorbij. Hoe dan ook, het design roept allerlei denkbeelden op en dat kenmerkt vaak de echt bijzondere producten.

Naast het design biedt de “Napoleon” nogal wat. U treft aan: een FM radio met 30 voorkeurzenders, Slot-in CD speler (verticaal bovenkant), USB ingang en extra Aux ingang (RCA). Daarnaast natuurlijk een iPod/iPhone dock, dat in-uitschuifbaar is. Met het geluid zit het ook wel goed. De 2 x 50 watt versterker stuurt een 2-weg stereo basreflexluidsprekersysteem aan. Met de meegeleverde afstandsbediening kunt u ook de iPod bedienen. De afmetingen zijn BxHxD: 570x230x220mm.De “Napoleon” kent een zeer aantrekkelijke winkelprijs van 319,95 euro. Medio oktober ook leverbaar in zilver en rood.

SR-3L
Meer traditioneel vormgegeven, maar daarom niet minder, is de SR-3L. Rondom is de behuizing zeer fraai afgewerkt met zwart kunstleder. Voor een uitstekende sound zorgen twee individuele luidsprekerkamers met basreflex poort. Over de functionaliteit geen klagen. U krijgt een FM RDS tuner met 30 presets, Slot-in CD speler, iPod/iPhone dock, USB poort en SD-kaartslot, een extra Aux ingang (3,5mm jack) en een equalizer.

Het verlichte LCD bedieningspaneel is in 3 standen dimbaar. Ook ontbreekt een wekfunctie met dubbel-alarm en sluimerfunctie, alsmede een hoofdtelefoon aansluiting, composiet video uit (iPod) en afstandsbediening (met basisfuncties iPod), niet. De afmetingen zijn BxHxD: 355x125x233mm. De winkelprijs voor dit wel erg complete apparaat is 279,95 euro.

SR-LUXi
Deze wekkerradio heeft een bijzonder en toch functioneel design. Met het design wordt ruimte geschapen voor dimbare lamp. Deze lamp kan ook gebruikt worden bij het weksignaal. Er is een schakeling aanwezig om het licht 10 of 30 minuten voor het wekken langzaam aan te laten gaan. Voor de wekfunctie kan zowel de iPod/iPhone als voor FM radio gekozen worden.

Natuurlijk is er voorzien in een sluimerfunctie. Daarnaast hebt u beschikking over een equalizer met zes presets, 1 x audio ingang (3,5 mini jack), hoofdtelefoon uitgang en een afstandsbediening met iPod bediening. De afmetingen zijn BxHxD: 244x244x104mm. De winkelprijs bedraagt 149,95 euro.

EDITORS' CHOICE