NIEUWSAudio-Time

Unieke workshop `Vinyl Continu Optimaal`

(ingezonden mededeling)

Niet ten onrechte geniet vinyl-software nog steeds volop populariteit vanwege de bijzondere muzikale prestaties die het nog vaak neerzet. In een aantal weergave-aspekten is het nog steeds verheven ten opzichte van de nieuwere generaties muziekdragers, en daardoor nog steeds bijzonder te noemen voor dit gedateerde opslagmedium. Maar Vinyl-weergave kan nog steeds beter, zelfs optimaal.

ADJUST+ en Protractor NG van Dr. Feickert Analogue zijn een vriendelijk geprijsde en vriendelijk te gebruiken softwarepakket en instelsjabloon die de eindgebruiker simpelweg in staat stellen om de draaitafel/arm/element-combinatie optimaal af te regelen. Met de Protractor NG worden de arm-parameters en HTA exact afgeregeld. De op een PC/laptop draaiende ADJUST+ software staat middels een geschikte geluidskaart in verbinding met de phono-stage. Met het afspelen van de bijgeleverde test-elpee wordt de software gevoed met diverse testsignalen die verwerkt worden tot diagrammen en numerieke waarden, om uiteindelijk onder andere de Azimuth en VTA optimaal te kunnen instellen. Het werken met een oscilloscoop en andere gereedschappen zijn hierdoor feitelijk achterhaald.

Om de serieuze vinyl-liefhebbers kennis te laten maken met ADJUST+ en Protractor NG, en om algemene bekendheid te geven aan Dr. Feickert Analogue organiseert Daluso in samenwerking met Audio-Time in Breda en Dr. Feickert Analogue de workshop
"Vinyl Continu Optimaal". In de 2 uur durende sessies wordt door Chris Feickert (in Duitse taal) uitvoerig uitleg en demo gegeven van de ADJUST+ en Protractor NG. Na de workshop is er verder ruim gelegenheid om de Blackbird en Woodpecker draaitafels van Dr. Feickert Analogue te bekijken en te beluisteren in een separate luisterruimte.De workshops zijn gepland voor:
Donderdag 2 september van 13.30-15.30 uur ; 16.00-18.00 uur
Vrijdag 3 september van 11.00-13.00 uur ; 13.30-15.30 uur ; 16.00-18.00 uur
Zaterdag 4 september van 10.00-12.00 uur ; 12.30-14.30 uur.
Het aantal (vanaf zaterdag) in te plannen deelnemers is 15 per sessie.
Locatie: Audio-Time, Valkenierslaan 45, 4834CA Breda. (Alleen) via www.daluso.nl  kunt u zich aanmelden voor deelname aan de VCO-workshop.
 
Heeft u interesse om een workshop bij te wonen maar bent u verhinderd op een van deze dagen laat het toch even weten voor een eventueel vervolg in het verdere najaar. Om zeker te zijn van uw deelname vragen wij € 20,- p.p. die u alleen bij fysieke deelname retour ontvangt.
MERK

EDITORS' CHOICE