NIEUWSMarantz

Nieuwe instapmodellen van Marantz


Redactie HiFi.nl | 16 juni 2010 | Marantz
Marantz wil goede muziekweergave stimuleren door het voor iedereen mogelijk te maken om voor een betaalbaar bedrag CD’s af te kunnen spelen op een echt hifi systeem in plaats van op een PC. Zij tonen daarom met trots haar nieuwe, volledig nieuw ontworpen CD5004 compact disc speler en de PM5004 geïntegreerde stereo versterker. Dit paar levert hoogwaardige audio op een ongelooflijk concurrerend prijspunt, aldus de fabrikant.

In de op afstand bedienbare CD5004 huist een hoogwaardig stabiel en nauwkeurig CD transport mechanisme, gemonteerd op een speciaal ontworpen solide chassis met een lage resonantiewaarde en een goede akoestische demping. De stijlvolle en volledig metalen behuizing heeft een dik geanodiseerd aluminium voorpaneel. Het hart van de CD5004 wordt gevormd door de Cirrus Logic CS4392, 192kHz/24-bit digitaal naar analoog converter. Verder maakt de CD5004 gebruik van vergulde connectoren op de achterzijde en hoogwaardige componenten aan de binnenzijde zoals de Marantz HDAM-SA2 modules.


 
De Audio Ex(clusive) modus verbetert de geluidskwaliteit nog verder door niet gebruikte functies als de digitale uitgang, pitch control en het display, die het originele signaal aan kunnen tasten, uit te schakelen. Verder beschikt deze speler over een coaxiale en optische digitale ingang, CD-Text en een hoogwaardige hoofdtelefoon ingang met volumeregeling.
 
De ideale partner voor de CD5004 is de voortreffelijke, op afstand bedienbare PM5004 geïntegreerde stereo versterker. Hij levert een krachtige 55 Watt per kanaal, en dit is net zoals alle door Marantz opgegeven vermogens, een conservatieve meting.
 
Uniek in de klasse waartoe de PM5004 behoort is zijn Current Feedback circuitarchitectuur – afkomstig uit de veel duurdere Marantz Premium modellen – voor snelle en accurate signaalverwerking. Dit resulteert volgens Marantz in perfect gebalanceerde audioreproductie en een open en nauwkeurig geluid.
 
De versterker kent een symmetrische circuitopbouw met korte links- en rechtse signaalpaden en een source direct optie. Daarnaast biedt hij vijf lijn-ingangen en een hoogwaardige MM phono ingang, toon- en balanscontrole, twee paar luidsprekeraansluitingen en een hoofdtelefoon ingang.
 
Beide modellen zijn vanaf midden augustus 2010 leverbaar in de kleuren zwart en silver/gold.
 
Prijzen:
CD5004: 299 euro
PM5004: 329 euro 
MERK

EDITORS' CHOICE