NIEUWS

Bijna 86% huishoudens heeft flatscreen

Redactie HiFi.nl | 10 juni 2010
In al bijna 86% van de Nederlandse huishoudens is een platte televisie te vinden en in 70% van de gevallen is het toestel ook full hd of hd ready. Het aantal verkochte flat screens steeg in 2009 met 5,7%. Dat meldt de Vereniging voor Fabrikanten, Importeurs en Agenten op Radiogebied (FIAR) in een jaarverslag over 2009. Voor 2010 wordt een verdere stijging naar 2 miljoen televisies verwacht.

Ook internet op tv dringt snel door tot de Nederlandse huiskamers. Marktonderzoekbureau GfK verwacht dat over drie jaar zestig procent van de televisies een internetverbinding heeft. Dat bleek uit de beschouwing die Laurens van den Oever van GfK gisteren gaf op de ontwikkelingen in de Nederlandse mediamarkt. Hij was openingsspreker op het Mediapark Jaarcongres in Hilversum.




Home audio
De Home Audio markt verloor over 2009 echter 7% qua volume en 13% qua omzet. Systemen met mogelijkheden voor streaming en/of een iPod docking station wisten deze omzet nog wel op te voeren, maar vooral aan tuners, versterkers en receivers werd een stuk minder verdiend. Losse luidsprekers zijn in deze markt goed voor maar liefst 39% van de totale omzet. Volgens het FIAR beschikt ongeveer 2,5% van de Nederlandse huishoudens momenteel over een Blu-ray speler.



Vooral zelfstandige, traditionele winkels hebben in 2009 een zwaar jaar gehad, terwijl grote ketens het aantal filialen wisten te vergoten en webwinkels een omzetstijging wisten te boeken.


EDITORS' CHOICE