Peter Chattelin over The Wall


Redactie HiFi.nl | 29 mei 2010

Roger Waters gaat met zijn meesterwerk The Wall op tour in Europa. Tijdens deze tournee komt hij ook langs het GelreDome. Dit werd donderdag bekend gemaakt tijdens een persconferentie in Londen. De in de HiFi branch bekende winkelier en muzikant Peter Chattelin werd door het NOS journaal geïnterviewd over de plannen van Roger Waters. Peter heeft onder de naam Pink Project al jaren één van de beste Pink Floyd cover bands ter wereld.

Om de 30e verjaardag van het album te vieren doet Roger Waters een tournee langs 25 verschillende Europese steden. Als onderdeel van deze tour speelt hij op 8 april 2011 in het GelreDome in Arnhem. Tot op dit moment is The Wall nog maar 31 keer live uitgevoerd door Waters en alleen in de Verenigde Staten, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk, inclusief de tournee van Pink Floyd ter ondersteuning van het album in 1980-1981. De show was eerder altijd te groot om te kunnen touren, maar met de huidge stadions en technologie is dat opgelost.
 

Foto: Peter Chattelin (midden met rode gitaar)

De show bevat een hoop spektakel. Tijdens de show mogen vele speciale effecten verwacht worden, zoals een neerstortend vliegtuig, quadrafonisch geluid, vuurwerk, gigantische opblaasbare poppen, projecties, video mapping en de originele beelden van Gerald Scarfe die ook betrokken is bij de ontwikkeling van nieuw beeldmateriaal.
 
Tijdens de tournee wordt Waters bijgestaan door een band bestaande uit: Dave Kilminster (gitaar), Snowy White (gitaar), G. E. Smith (gitaar), Jon Carin (keyboards), Harry Waters (keyboards), Graham Broad (drums) en achtergrondzangers Robbie Wyckoff, Jon Joyce, Michael Lennon, Mark Lennon en Kipp Lennon.
 
De kaartverkoop voor The Wall begint vrijdag 4 juni om 10.00 uur. Kaarten kosten 67 euro of 69 euro (exclusief servicekosten).


 

EDITORS' CHOICE