Meridian show bij BB&G

Redactie HiFi.nl | 28 mei 2010 | Meridian

(ingezonden mededeling)

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 juni van 11:00 tot 17:30 uur houdt Beter Beeld & Geluid een show met een topset van Meridian. Deze zal bestaan uit de DSP luidsprekerserie, de DSP8000 en de CD-speler 808.3.

Door het gebruik van Meridian Speakerlink is er niets anders nodig dan een enkele netwerkkabel per speaker om deze aan te sluiten op bijv. de Meridian 808.3 CD-speler van het merk. De verwerking van de digitale ingangssignalen, zoals de buffering, upsampling en filtering gebeurt in het digitale domein. Pas op het allerlaatste moment worden de digitale signalen analoog gemaakt en naar 5x 150 W aan versterkers gestuurd die de speciaal voor Meridian gefabriceerde units aansturen. De versterkers maken gebruik van geselecteerde audiofiele condensatoren en worden gevoed door twee enorme ringkerntransformatoren. Er worden 3 paar 20 cm woofers met lange slag gebruikt per luidspreker voor een maximale geluidsdruk van 118 dB. De middentonen worden weergegeven door een lichte en stijve unit, voor maximale transparantie. De tweeter met spreeksoel uit zilverdraad is gedetailleerd. De kasten zijn opgebouwd uit meerdere lagen hout en metaal en intern verstevigd.


Foto: Meridian 808.3

De luidsprekers zullen worden gevoed met digitale signalen uit een Meridian 808.3 CD-speler. Deze is tevens uitgerust met een Sooloos insteekkaart, zodat er ook muziek gestreamed kan worden.

Kom langs bij Beter Beeld & Geluid in Hilversum op vrijdag 4 of zaterdag 5 juni om deze luidsprekers te beluisteren.


EDITORS' CHOICE