NIEUWSACF Audio

Buizenshow bij ACF Audio

Redactie HiFi.nl | 27 mei 2010 | Octave
(Ingezonden mededeling)

ACF AUDIO te Oud-Beijerland organiseert op 28 en 29 mei in samenwerking met een aantal distributeurs een luistershow waarbij Vinyl (LP’s) worden afgespeeld met absolute top platenspelers en versterkt worden door buizenversterkers.
 
Veel muziekliefhebbers hebben de natuurlijke klank van de langspeelplaat en buizenversterkers (her)ontdekt met als gevolg dat er sprake is van een ware 'revival' in de hifi wereld. ACF AUDIO is een jong bedrijf in hifi/high end apparatuur en richt zich met name op buizenapparatuur en platenspelers. ACF AUDIO streeft er naar om aan de toenemende vraag naar kwalitatief hoogstaande platenspelers, buizenapparatuur en vakkundig advies te voldoen.


 
Er zal gebruik gemaakt worden van onder andere Quad en Octave buizenversterkers, en draaitafels van Michell Engineering en Acoustic Signature. Eén van de platenspelers zal worden afgemonteerd met het befaamde Strain Gauge element van het Amerikaanse Sound Smith. Bovendien zullen er ook oude mono-opnamen in mono gedraaid worden!!
 
Er zullen drie set-ups staan opgesteld:
 
Set 1
Topset met o.a. Acoustic Signature Analoge One afgemonteerd met Dynavector 507 MKIII en het roemruchte Sound Smith Strain Gauge element versterkt door Octave HP 500 SE buizen lijn-voorversterker en Octave MRE 130 buizen 150W. mono-eindversterkers voorzien van elk een Super Blackbox PSU die de Dutch Speaker Systems monitoren aan zullen sturen. Stroomvoorziening en phono kabels zijn van Furutech en interconnect's en luidsprekerbekabeling zijn van Sharkwire.
 
Set 2
Met o.a. Acoustic Signature (model n.n.b.) en Michell Gyro. Een van de draaitafels zal voorzien worden van een mono element van Sound Smith. De versterking wordt geleverd door Quad QC-Twentyfour buizenvoorversterker en Quad II Forty buizen 40W. mono-eindversterkers die de, in hun prijsklasse verreweg onovertroffen, Real Estate Audio RT100 SE luidsprekers zullen aansturen. Stroomvoorziening en phono kabels zijn van Furutech en interconnect en luidsprekerbekabeling zijn van Sharkwire.


 
Set 3
Met o.a. Luxman SQ38 buizenset!
 
Distributeurs die mee werken aan de show zijn: Music2 Audio Import, Number4 Audio, New Transtec bv, Sharkwire Nederland, Audio Life Distribution en Real Estate Audio.
 
De show wordt gehouden aan de Edisonstraat 12, 3261 LD te Oud-Beijerland. (NB. waar anders! Edison stond met zijn uitvindingen aan de basis van de ontwikkeling van de elektronica buis en de grammofoon!) De locatie is eenvoudig te bereiken en parkeren is gratis.
 
Aanvangstijden:
Vrijdag 28 mei van 14:30 – 21:00 uur
Zaterdag 29 mei van 10:00 – 17:00 uur
MERK

EDITORS' CHOICE