NIEUWSRhapsody

Muziektips van Rhapsody

Redactie HiFi.nl | 22 mei 2010

Eenieder die wel eens een demonstratie bij Rhapsody in Hilversum heeft bijgewoond - of een van de vele (inter)nationale shows heeft bezocht waar Harry van Dalen demonsteerde - zal gemerkt hebben dat de mensen van Rhapsody graag afwijken van het standaard audiofiele repertoire. Met enige regelmaat brengen ze hun klanten op de hoogte van muziek die ze geweldig vinden en die bovendien ook nog eens erg goed klinkt. We willen graag mee laten profiteren van deze kennis. Dus hierbij integraal de Rhapsody nieuwsbrief.

Keith Jarrett / Charlie Haden - Jasmine (cd)
Een nieuwe CD van Keith Jarret is voor ons een gebeurtenis waar we altijd reikhalzend naar uitkijken. In dit geval samen met zijn oude maatje Charlie Haden en een CD vol met standards.Beide heren laten hier horen hoe het ultieme zondagochtendplaatje kan klinken...... Rustig: jazeker, saai: allerminst. Luister maar eens naar hun uitvoering van het overbekende One Day I’ll Fly Away, hun interpretatie van dit nummer is erg fraai en zeer de moeite waard. Ook de andere zeven nummers (allemaal covers) krijgen een verstilde behandeling die je blijft verrassen. Onze favoriet is I’m Gonna Laugh You Right Out Of My Life, een nummer van twaalf minuten wat blijft boeien. Zoals we natuurlijk van ECM gewend zijn is de audiokwaliteit weer uitstekend.

Check You Tube maar eens:
Keith Jarrett / Charlie Haden - Jasmine

Rhapsody NewsManu Katché - Third Round (cd)
Third Round is de derde cd voor het ECM label. Drummer Manu Katché is natuurlijk bekend geworden door zijn samenwerking met Peter Gabriel en Sting en heeft voor deze gelegenheid een nieuwe band samengesteld waarin het geluid verandert van jazz naar fusion met o.a. op piano Jason Rebello, Pino Palladino (bass), Jacob Young (guitars) en Kami Lyle (vocals, trumpet).

Om een indruk te krijgen moet je deze clip op You Tube maar eens bekijken:
Manu Katché - Third Round
 

Rhapsody NewsTina Turner - Beyond (cd)
Tina Turner is misschien een artieste die je niet snel zou verwachten in onze nieuwsbrief, maar voor deze CD maken we graag een uitzondering. Deze CD wijkt nogal af van haar gebruikelijke werk en is een samenwerkingsproject met Dechen Shak - Dagsay en Regula Curti waar spirituele muziek uit de boeddhistische en christelijke religies wordt vertolkt. Laat je niet meteen afschrikken door dit gegeven, want het is echt een prachtige CD met een boodschap die ons aanspreekt en de opbrengsten zijn bestemd voor een goed doel.


EDITORS' CHOICE