NIEUWS

Aanbieding Dire Straits DVD


Redactie HiFi.nl | 11 mei 2010

Alchemy Live, één van de meest legendarische live concerten uit de muziekgeschiedenis, is deze week uitgebracht op DVD en Blu-ray. De DVD bevat het originele concert aangevuld met 2 "Old Grey Whistle Test" tracks en een 58 minuten durende BBC documentaire.

De DVD bestaat uit twee delen. Het eerste deel is het concert van Alchemy Live op 23 juli 1983 in Hammersmith Odeon, Londen. Tijdens dit concert zorgt Mark Knopfler voor de vocals en gitaar. Alan Clark bespeelt de toetsen, John Illsley de bas, Hal Lindes ook gitaar, Terry Williams de drums, Mel Collins de saxofoon, Joop de Korte de percussie en Tommy Mandel ook keyboard. Dit eerste deel duurt 90 minuten.

Het tweede deel bestaat uit twee Live TV Performances, en de documentaire van de BBC. De Live TV Performances zijn Tunnel Of Love uit 1980 en Sultans Of Swing uit 1978. De BBC documentaire is van 22 december 1980. Het tweede deel duurt in totaal 79 minuten. Er is ook een 20th Anniversary uitgave die behalve de DVD, ook nog het album op dubbel CD bevat.

Deze week is dit legendarische concert in de aanbieding in de shop van muziek.nl.

EDITORS' CHOICE

 • Verslag en jubileumaanbiedingen
  Songs of Protest met Goldmund en Kharma
  Verslag en jubileumaanbiedingen
  lees meer »
 • Review
  GoldenEar BRX
  Review
  lees meer »
 • Op vakantie bij de dealer
  HIFI.NL Lezersaanbiedingen
  Op vakantie bij de dealer
  lees meer »