NIEUWSArcam

High End 2010: Arcam Blu-ray speler

Redactie HiFi.nl | 08 mei 2010 | Arcam
Arcam introduceert op de High End 2010 niet alleen de nieuwe Music Cube en de nieuwe r-DAC, maar ook de Blu-ray speler in de FMJ toplijn.

De speler is, weliswaar op basis van bestaande technologie, volledig in eigen huis ontwikkeld. Er is volgens een vertegenwoordiger van de fabrikant zeer veel aandacht besteed aan het onderdrukken van Jitter, waardoor de speler niet alleen zeer goed beeld geeft, maar ook als volwaardige high-end cd-speler dienst kan doen.


 
Voor het digitale signaal de Wolfson DAC in gaat wordt het eerst door een Burr-Brown sample rate converter en een hoogwaardig jitterfilter geleid.
 
De demonstratie die met deze speler op een groot projectiescherm werd gegeven liet een uiterst stabiel, gedetailleerd en kleurecht beeld zien. Voor zover dat onder beursomstandigheden te beoordelen is zag het er echt heel goed uit. Ook hoogwaardige audio, zoals die wordt geassocieerd met Blu-ray, kan worden afgespeeld. De speler krijgt echter geen SACD afspeelmogelijkheid.
 
De speler zal over ongeveer 8 weken op de markt komen (en dan met hoogglans zwart afdekplaatje op de schijflade), voor een verkoopprijs van rond de 1400 euro.
MERK

EDITORS' CHOICE