NIEUWSEclipse

MK2 versie Eclipse TD712z luidspreker

Redactie HiFi.nl | 04 mei 2010 | Eclipse

(ingezonden mededeling)

Na de introductie van de RD712z luidspreker in 2004, heeft Eclipse gezocht naar mogelijke verbeteringen in hun ver doorontwikkelde concept. Na zes jaar heeft Eclipse uiteindelijk verbeteringen kunnen toepassen in de MK2 uitvoering.

De verbeteringen zijn gevonden in het vergroten van de behuizing. Vergeleken met het origineel is de omtrek met 20% toegenomen. Deze toename in volume zorgt ervoor dat het laag dieper doorgaat. De 12 cm driver is ook gewijzigd. Gekozen is voor een vernieuwde glassfiber conus met een nog lagere massa en is het dempingsysteem hierop aangepast. Daarmee is de driver sneller dan voorheen.  De magnetische veldsterkte is ongeveer 10% groter dan van het oorspronkelijke ontwerp, waardoor een krachtiger aandrijving over een groter traject plaatsvindt.
 
De behuizing heeft de vorm van een nogal groot ei. Dit komt omdat deze vorm de meest sterke is die de natuur kent. Ook valt op deze manier het front dusdanig klein uit dat er geen tot nauwelijks reflecties zijn die de puurheid van het signaal kunnen aantasten.
 

 
De verkoopprijs in de zilver uitvoering is 2995 euro (stand+luidspreker) per kanaal.

Rond juni 2010 wordt ook een zwarte hoogglans uitvoering leverbaar. Deze krijgt een prijs van 3195 euro.
 

EDITORS' CHOICE