NIEUWSRhapsody

Hifi ontdekkingen bij Rhapsody

(ingezonden mededeling)

Hoe ontstaat een ideale set? Je zou kunnen zeggen door veel luisterervaring met alle spullen uit audioland, een paar goede oren en ga zo maar door. Maar vaak gebeurd het spontaan op de werkvloer. Nieuwsgierig als altijd hoe de nieuwe apparatuur of speaker klinkt.

Zo hadden ze bij Rhapsody bij toeval de Spectral DMA 360 II op een paar Kharma’s aangesloten, met als voorversterker de DarTZeel in plaats van de DMC30 SS. Zij waren verbaasd over de transparante informatie en muzikale betrokkenheid. De DarTZeel CTH-8550 was dan al bekend om zijn grote klasse. Harry en Michael zijn al een aantal maanden diep onder de indruk van deze machine. Zo’n combi hadden zij van tevoren niet bedacht.De Audio Physic Cardeas moest worden ingespeeld, dus sloten zij deze aan met wat voorhanden was. Dit werd de nieuwe Spectral DMA-200 S eindversterker en weer de DarTZeel voorversterker in combinatie met de dCS Puccini met U-Clock CD / SA speler. Dat werd een muzikaal hoogstandje.
De Cardeas (18.000 euro p.p.) is misschien wel de meest fraaie speaker in de prijsklasse tot 30.000 euro. En dan de nieuwe Spectral DMA-200 S, een topper volgens Michael. Dit samen met de DarTZeel voorversterker, Puccini met Clock en de Nottingham Analogue Deco draaitafel vormen een uitstekende set.

Op 24 april organiseert Rhapsody een speciale dag om alle combinaties te kunnen bewonderen. Op deze dag laten ze ook de speciale versie van de Tempo 25 horen, die ze aansluiten op de PrimaLuna DiaLogue Three voorversterker en DiaLogue Seven monoblokken.
De Tempo 25 (3.750 euro p.p.) is uitgebracht ter gelegenheid van het 25-jarig jubileum van Audio Physic, en maakt gebruik van drivers en technologie die ook in de Cardeas worden gebruikt. De PrimaLuna CD-speler en de Project draaitafel maken deze set compleet.
 
Aanvullende info:
Datum: 24 april 2010
Tijd:   10.00 – 16.00 uur
Plaats:  Rhapsody, Borneolaan 25, Hilversum
MERK

EDITORS' CHOICE