Investeerders kopen RAF

Redactie HiFi.nl | 15 april 2010
(Ingezonden mededeling)

Een groep investeerders heeft deze week overeenstemming bereikt over de overname van RAF, gevestigd aan de Rijnstraat in Amsterdam en de Langestraat in Hilversum. Zij hebben de intentie om de winkels op korte termijn te heropenen. De investeringsgroep beschikt over ruime retailervaring en hoopt van RAF weer een unieke beeld en geluidwinkel te maken met een breed en diep assortiment.

Woordvoerder Oswald Schwirtz (o.a. eigenaar van de Retail Development Company uit Breukelen) zegt dat met name de unieke locatie van de RAF winkels de uiteindelijke doorslag heeft gegeven om de winkels over te nemen. “Waar vind je zoveel mooie vierkante meters op een zo goed bereikbare locatie als in Amsterdam en Hilversum?” De groep heeft er alle vertrouwen in dat de nieuwe winkels een goede omzet zullen maken. “We brengen een instituut terug, maar we geven het wel een nieuw pak”, zegt Schwirtz. Dat nieuwe pak zal zich dan voornamelijk uiten in een sterke verbreding van de service aan de klant, een focus op high end producten, het creëren van een optimale winkelsfeer en een vernieuwde online service.

Directeur Ton Smeets zegt met Raf terug naar de oorsprong te willen. "Misschien zijn we de afgelopen jaren wel te veel dingen gaan doen. We hebben een naam op het gebied van audio. Daarvoor heb ik een doorstartplan gemaakt. Later hebben we daar nog beeld aan toegevoegd. Daar blijft het bij," aldus Smeets in het Parool. De panden zullen worden gehuurd van eigenaar en RAF-oprichter Amnon Rafalowicz, die verder niet betrokken is bij de doorstart. Ongeveer 30 van de 75 oud-medewerkers kan na de doorstart een baan worden aangeboden.
 
De groep garandeert kopers die reeds een aanbetaling hebben gedaan dat zij na opening, zoals het er nu uit ziet op 1 mei 2010, hun goederen alsnog na volledige betaling af kunnen halen. Of de winkels ook onder de huidige naam RAF blijven opereren is nog de vraag. “We studeren daar nog op” zegt Schwirtz.

EDITORS' CHOICE