Ook elektronica in webwinkel Media Markt


Redactie HiFi.nl | 13 april 2010

(gezien op internet) 

Elektronicaketen Media Markt verkoopt voortaan ook consumentenelektronica waaronder audio- en videoapparatuur via haar nieuwe webwinkel. Hiermee is de langverwachte Nederlandse webwinkel volgens Media Markt zelf ook écht geopend.

De elektronicaketen verkocht al een tijdje accessoires als cartridges, foto-diensten en downloads online, en vorige maand werd hier `boxed content` als cd`s, dvd`s en games aan toegevoegd. Het was dus eigenlijk alleen maar wachten op een volledige webwinkel met bruin- en witgoed. Nederland werd een jaar geleden door het Duitse moederconcern Metro, ook eigenaar van Saturn, aangewezen als proeftuin voor de online activiteiten.

In Duitsland had Metro met Mediaonline.de al eerder een webwinkel, maar daar werd de stekker uit getrokken na protest van filiaalhouders. Die kwamen in de verdrukking doordat de prijzen online afweken van die in de winkels, waar vestiginghouders tot op zekere hoogte zelf de regie over mogen voeren. Toch vindt Metro-topman Eckhard Cordes dat hij niet achter kan blijven: “Als we online niets doen, dan doen anderen het wel.” Op basis van de ervaringen die Metro met webwinkels opdoet in Nederland, bepaalt het of ook in andere Europese landen webwinkels zullen worden geopend.

In de Nederlandse webwinkel kunnen alleen geregistreerde gebruikers aankopen doen. Bestellingen kunnen worden thuisbezorgd, maar consumenten kunnen bestellingen ook komen afhalen in Media Markt filialen.

EDITORS' CHOICE