NIEUWSLogitech

Logitech Harmony 300 afstandsbediening


Redactie HiFi.nl | 04 april 2010 | Logitech

(Ingezonden mededeling)

Logitech presenteert de voordelen van de bekroonde Harmony® productreeks aan consumenten die beschikken over een ‘bescheiden’ home enterainment opstelling. De nieuwe Logitech® Harmony® 300i multifunctionele afstandsbediening is zeer eenvoudig in te stellen, vervangt tot vier reguliere afstandsbedieningen en biedt toegankelijke éénknopsbediening voor alle activiteiten. Ook belangrijk: voor een bescheiden prijs biedt de nieuwe afstandsbediening grootse prestaties.

“De meeste universele afstandsbedieningen hebben een slechte reputatie door het ingewikkelde programmeerproces. Ontevreden consumenten zijn soms zo teleurgesteld dat zij noodgedwongen terugvallen op het gebruik van meerdere afstandsbedieningen”, zegt Ashish Arora, vice president en general manager van de Logitech digital home groep. “Met de Harmony 300i komen wij alle teleurgestelde consumenten tegemoet. Wij beloven dat deze afstandsbediening feilloos werkt in combinatie met alle home entertrainment opstellingen, ongeacht de apparatuur. Geen excuses meer. Nu is het moment om afscheid te nemen van meerdere afstandsbedieningen en de home entertainment ervaring te vereenvoudigen met behulp van slechts één afstandsbediening.”
 
 
Uit onderzoek, uitgevoerd in opdracht van Logitech, blijkt dat meer dan eenderde van alle 75 miljoen huishoudens in Europa en de VS ervaring heeft met het programmeren van een universele afstandsbediening. En... tijdens dit proces hevig teleurgesteld raakte. Maar de Logitech Harmony 300i Remote is anders. Anders op alle fronten. De vernieuwde web-based instelprocedure is speciaal ontworpen voor Logitech’s nieuwste afstandsbediening. De stappen zijn eenvoudiger dan ooit. Sluit de afstandsbediening aan op een computer, ga naar www.myharmony.com, laat weten welke apparaten zijn aangesloten en Logitech doet de rest. Na het volgen van slechts enkele eenvoudige stappen heeft de consument volledige controle over zijn home entertainment systeem, aldus de fabrikant.
 
Bijkomend voordeel van de webinterface is dat de Harmony 300i afstandsbediening altijd volledig up to date is. De afstandsbedieningen van Logitech worden gekoppeld aan een online database die meer apparaten bevat dan alle andere aanbieders op de markt. Meer dan 225.000 apparaten, afkomstig van meer dan 5.000 merken. En die lijst met ondersteunde apparatuur groeit nog dagelijks. Of je nu een ‘antieke’ videorecorder in huis hebt of een gloednieuwe Blu-ray™ speler, één ding is zeker: Harmony afstandsbedieningen kunnen alle infrarood apparaten probleemloos bedienen.
 
 
Wanneer de afstandsbediening eenmaal is ingesteld, is optimaal genieten van home entertainment binnen handbereik: met een druk op één knop. De knop ‘Televisie kijken’ bijvoorbeeld schakelt de televisie in, activeert de externe tuner, selecteert de juiste instellingen en binnen enkele seconden is het proces afgerond. De dagen van meerdere, losse afstandsbedieningen zijn hiermee geteld.
 
De knoppen op de afstandsbediening zijn logisch geplaatst en altijd binnen bereik. De vorm van de afstandsbediening is volledig afgestemd op de contouren van de hand. De vingers ‘vinden’ de verschillende activiteiten alsof het de gewoonste zaak van de wereld is. Om een voorbeeld te geven: de knoppen voor het bedienen van een DVD speler zijn bij elkaar geplaatst. Het is daarbij ook mogelijk om aanvullende knoppen te programmeren voor specifieke taken.
 
De Harmony 300i is een aanvulling op de productreeks van Harmony afstandsbedieningen. Een reeks die voortdurend uitgebreid wordt. Enkele bekende afstandsbedieningen zijn ondermeer de Logitech® Harmony® 700 Remote — oplaadbaar en met bediening tot maximaal zes apparaten — en het vlaggenschip: de Logitech® Harmony® One – een alleskunner met een helder touchscreen.
 
Prijs en verkrijgbaarheid
De Logitech Harmony 300i is vanaf eind mei verkrijgbaar voor de winkeladviesprijs van 29,99 euro. De Logitech Harmony 700 Remote en de Logitech Harmony One Remote zijn per direct verkrijgbaar voor de winkeladviesprijzen van (resp.) 99,99 euro en 179,99 euro. Aanvullende informatie over de volledige Harmony productreeks vindt u op www.logitech.com/harmony.

EDITORS' CHOICE