NIEUWSTeac

TEAC Wireless Audio nu ook in Nederland

Redactie HiFi.nl | 03 april 2010 | Teac

(Ingezonden mededeling)

Teac brengt de distributie van streaming audio producten per direct onder bij haar traditionele audiodistributeurs. In Nederland is daarom Servi-Q B.V. vanaf heden verantwoordelijk voor de distributie van deze producten.

In de audiowereld kent iedereen TEAC als een respectabel audiomerk met een historie van meer dan 50 jaar. Het High End merk van dezelfde onderneming ESOTERIC doet het hart van de ware liefhebber sneller kloppen. Minder bekend is de divisie die Digital Media is genaamd, hoewel veel van deze Teac producten zijn terug te vinden in computers die dagelijks door velen gebruikt worden. Denk met name aan de optical disc drives en cardreaders. Binnen deze divisie is 3 jaar geleden een nieuwe tak TEAC MEDIA SYSTEMS  ontstaan. In deze divisie worden de Wireless Audio Produkten (WAP) ontwikkeld.
 
Nu Streaming Audio steeds meer geaccepteerd wordt als een volwaardige audiotoepassing heeft TEAC besloten deze producten te gaan distribueren via dezelfde kanalen als de home- audio producten. Teac is van mening dat streaming audio toepassingen in de toekomst hun weg gaan vinden in audio-appartuur en minder gerelateerd zullen worden aan computers.
 
 
Op dit moment bestaat de productlijn uit 2 USB Audio Players (WAP-2200 en WAP 8200). Met deze USB Audio players kunnen digitale opnamen via een USB-stick of externe harde USB-schijf op een hifi-installatie of via een aangesloten hoofdtelefoon worden afgespeeld en een bi-directionele RF afstandsbediening zorgt voor comfortabele en snelle directe toegang tot muziekbestanden (waaronder ook  FLAC).
 
Met de de WAP-4500 en WAP-8500 kan men volledig draadloos audiostreamen en genieten van internetradio via een hifi-installatie of d.m.v. een hoofdtelefoon. De verschillende systemen onderscheiden zich door de afstandsbediening. De WAP-8200 en 8500 worden geleverd met een fraaie touchscreen afstandsbediening. Al deze modellen bewegen zich in de prijsklasse 139,95 tot 419,95 euro. Voor multiroom zijn er losse receivers leverbaar die met één en dezelfde afstandsbediening kunnen worden bediend.
 
Als streaming portable oplossing komt in april de WAP-R8900 beschikbaar. Deze fraaie portable in gegoten aluminium behuizing kan zowel horizontaal als verticaal gebruikt worden. De kleurendisplay draait mee. Geniet van streaming audio, internetradio, muziek via USB of SDHC kaart of FM radio. Een wekfunctie is ook voorhanden. De ingebouwde accu heeft een capaciteit voor 4-5 uur, afhankelijk van het gebruik. Een ingebouwd stereo speakersysteem of een aangesloten hoofdtelefoon kan zorgen voor de geluidsoverdracht. De WAP-R8900 is leverbaar in zilver en zwart. Winkelprijs 419 euro.
 
In de maanden mei en juni zal Teac nieuwe WAP producten introduceren die het programma naar boven toe gaan uitbreiden.
 
Voor meer informatie:
Servi-Q B.V.
033-2537193
info@servi-q.nl
www.servi-q.nl

EDITORS' CHOICE